Kapusuz, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nca Anemon Otel'de düzenlenen 'Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, siyasetin merkezinin insan olduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısının, liderliğinin en büyük nedenlerinden birinin ''halkın içinde yer alması'' olduğunu dile getiren Kapusuz, ''Siyasette görev yapmak halka yakın olmaktan geçer. Eğer başarılı bir siyasetçi olmak istiyorsak halktan hiçbir zaman kopmayacağız, halka tepeden hiç bakmayacağız. Tepeden bakan, halktan uzak duran siyasete hiç bulaşmasın. 'Ben' diyenler bu işi sürdüremez, başarılı da olamaz'' dedi.

1980 öncesinde çok sayıda gencin ideolojik kavgalardan dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden Kapusuz, şöyle konuştu:

''Din dersine, başörtüsüne, cuma namazına askerin, cumhurbaşkanının gitmesine karşı çıktılar. 'Taksim'e, Çankaya'ya cami yaptırmayız' diye karşı çıktılar. Köprülere karşı çıktılar. Ama darbelere karşı çıktılar mı diye sorarsanız ona çıkmadılar. Hala 'Ergenekon' diye dava var. Bu davanın açılması kararını mahkeme vermiş. AK Parti olarak siyasi bir karar vermedik. Verilmiş bir karar karşısında öncesini hatırlayın. Hem Deniz Baykal, hem de Kemal Kılıçdaroğlu 'Biz Ergenekon'un avukatıyız' diye çıktılar. Her duruşmasına 3, 5, 10 milletvekili gönderdiler. Anayasa gereği görülmekte olan bir davaya müdahil olmak gibi bir yanlışlığın içerisinde ne parlamento ne de siyasi partilerin olmaması gerektiğini söyleyen sizler değil misiniz? Hangi darbe varsa, dış unsur arıyorsanız, mutlaka dışarıdan destek vardır. Peki içerideki unsurlar sayılabilir ama siyasi unsur olarak kimi bulursunuz? Bütün darbelerin göbeğinde CHP'yi bulursunuz.''