Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Romanya heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Zorluoğlu, “Göreve başlamamın üçüncü gününde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca yabancı misyon olarak da ilk ziyaretçim olduğunuzu ifade etmek isterim. Trabzon’umuzdaki zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmenizi, bir taraftan resmi işlerinizi yaparken bir taraftan da Trabzon’umuzun güzelliklerini yaşamanızı temenni ediyorum” dedi.

Romanya Ankara Büyükelçisi Şopanda ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinden ötürü Başkan Zorluoğlu’nu kutlayarak, yeni görevinde üstün başarılar dilediğini söyledi.

Başkan Zorluoğlu’nun Trabzon halkının yaşamını daha da güzel bir şehirde sürdürmesi için her şeyi yapacağına inandığını dile getiren Şopanda, “Trabzon’da, Romanya Büyükelçiliğinde çalışan değerli iş arkadaşlarımla birlikteyim. İş konularını ve ikili ilişkilerimizi görüşmek maksadıyla Trabzon’a geldim. Ticari ilişkilerimizin daha da pekişmesi için ‘neler yapabiliriz?’ diye çalışmalar yapmak için buradayım” ifadelerini kullandı. 

Romanya Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda’nın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaretinde, Romanya Trabzon Fahri Konsolosu Mustafa Beyazlı da hazır bulundu.