Canalioğlu açıklamalarında şunları kaydetti: “Afyon’da askeri cephaneliğin patlaması sonucunda yaşamını yitiren ve aralarında Trabzonlu şehidimiz Onur Fikret Dülger’in de bulunduğu askerlerimizin ‘’Doğal Afet Şehidi’’ kapsamına alınması üzerine verdiğim soru önergesine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in cevap vermesi oldukça gariptir. Bakan Fatma Şahin yapılan yanlışı düzeltme yerine savunmaya geçmesi ise acıdır. Bakan Şahin’in verdiği cevap zihniyet farklılığını açıkça ortaya koymaktadır.

Bu zihniyet askerlerimiz için “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir”, diyecek kadar ileri giden ve şehitlerimize ‘’kelle’’ diyen zihniyettir. İnsanlarımızın merak ettiği ve ilk kez duyduğu ‘’Doğal Afet Şehitleri’’ kapsamının ne olduğunu AKP hükümetinin açıklaması gerekmektedir. ‘’Şehit ailelerini siyasete alet etmek’’ cümlesi artık AKP hükümetinin en kolay savunma taktiği olmuştur. Şehit evlatlarımızın hakkını aramak Cumhuriyet Halk Partisinin en büyük görevidir.

Çünkü onlar bu vatan için canlarını vermiştir. Evladımız ve evlatlarımızın vatan uğruna verdikleri canları savunmak, haklarını istemek, sorumluları ortaya çıkarmak yerine bu tür açıklamalar yapmak, acizliğin somut örneğidir.

KAYNAK: TAKA