Çelik, mahalle temsilcilerinin, Ortahisar Belediyesini gözü kulağı olacağını belirterek, “Mahalle başkanlarımızın, belediyemizin mahallelerdeki sorunları gözlemleyen ve takip eden kişiler olacak. Bizlerde yapacağımız ilçe değerlendirme toplantılarında bu konuları ele alarak, ortak fikirle hızlı bir şekilde çözülmesi için çaba sarf edeceğiz. Sorunların ortak çözümünde, insan odaklı bir çalışma yapmak adına insanları yormadan,  Sorunları zamanında ve hemen çözme adına bu çok önemli bir adımdır. Kırmadan dökmeden diğer adaylarımızda yarış halinde, kim aday olursa onun etrafında tek yumruk olacağız” diye konuştu.
 
Ortahisar her ne şekilde olursa olsun AK belediyecilikle hizmete devam edeceği konusunda şüphesi olmadığını dile getiren Çelik, “Önemli olan son yapılan genel seçimlerde ki oy oranının üzerinde bir oy yüzdesiyle belediyeyi kazanmaktır. Bunu da başaracağımıza canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

 Teşkilat mensuplarının yoğun katılım göstermesinin mutluluğunu yaşayan Mehmet Çelik 


Belediye Başkanlığı konusunda, kendinde kuvveti, bilgi birikiminin ve projelerinin olduğunu belirterek “Belediyecilik işinde başarı olmak tek başına başarılacak bir iş değildir. Bu bir ekip işidir. Ben teşkilattan gelen bir kardeşinizim. Hemen hemen mahallerdeki sorunları biliyorum.  Bizler insanlara yüzümüzü dönerek, belediyenin insanlara sıcaklığını göstereceğiz. Bu güne kadar var olan Belediye hizmetlerini kaldığı yerden daha ileriye nasıl götürebiliriz onun planlamasını yapıyoruz ve yapacağız. İnsan için doğru olanı doğru bir şekilde ve doğru zamanda yapmak ana prensiplerimizden olacak. Her insan başkanı yanında hissetmek ve sorunlarını gidermek ister. Bizlerde zaman zaman mahalle teşkilatlarımızla bir araya gelerek sorunları yerinde ve zamanında giderilmesi için çalışacağız. “” dedi. Yemeğe katılan teşkilat mensuplarını tek tek gezerek, ‘Hoşgeldiniz’ diyen Çelik, “Mahalle ve köy temsilcilerimiz bu akşam buraya gelerek bana büyük onur verdi. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız moral ve güç beni çok memnun etti. Ekibimle birlikte size en iyi hizmet götürme noktasında çalışacağıma söz veriyorum. Sonuçta kazanan partimiz ve ilimiz olacaktır” ifadelerine yer verdi.

 Özel akşam yemeğine katılan mahalle teşkilat başkanlarının ortak olarak, aday adayı Mehmet Çelik’e başarı dileklerinde bulunarak  özellikle insan odaklı çalışmasının güzel olduğunu ve genelde mahalle sorunlarının giderilmesi açısından, belediye temsilciliklerinin önemli olduğunu dile getirdiler.