Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın "gündemimizde yok" demesine rağmen, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, bedelli askerlik konusundaki taleplerin Milli Savunma Komisyonu'nun bir sonraki toplantısında gündeme getirileceğini söyledi.

"VERDİĞİMİZ TEKLİFİN ARKASINDAYIZ"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal'a bu yöndeki taleplerin iletildiğini belirten Düzgün şöyle konuştu:

"Komisyon Başkanı'na bu yönde bize gelen baskıları ilettik. Kendisi de bedelli konusunda çok sayıda mail ve telefon aldığını söyledi. Komisyonun bir sonraki toplantısında bakana bizzat bu talepleri kendisinin de ileteceğini bildirdi. AK Parti 'den olumlu dönüşler alıyoruz. Bedelli askerlik konusunda daha önce verdiğimiz bir kanun teklifi var. Teklifin hala arkasındayız. Hükümetin daha önce çıkardığı yasa yeterli olmadı. Eğer onlar tarafından makul bir düzenleme gelirse onu da kabul edeceğimizi söyledik."

"YAŞ 25 BEDEL 15 KAMPANYASI"

Hükümet kulislerinde konuşulan bedelli askerlik kararını bekleyen çok sayıda kişi "yaş 25 bedel 15" kampanyası yürütüyor.

SAVUNMA BAKANI "YOK" DEDİ

Milli Savunma Bakanı Yılmaz bedelliyle ilgili en son 11 Mart'ta Artvin'de yaptığı açıklamada, "Bu bedelliyi her gün dile getirmek askere gitmek isteyen insanlarımızı caydırır. Şu anda böyle bir çalışmamız yok" açıklamasında bulunmuştu. Yılmaz daha önceki açıklamalarında da konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan görüş alınması gerektiğini söyledi. Askeri kaynaklar da bedelli ile ilgili karargahta şu anda bir çalışma olmadığını aktardı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, geçen yıl bedelli askerlik konusunda parti olarak Meclis'e yeni bir teklif vermiş, ancak bu teklif komisyonda kabul edilmemişti.