CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Çukurambar Mahallesi Arjantin İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

OY SIRASINDA BEKLEDİ

Kılıçdaroğlu ve eşi 4 bin 149 nolu sandıkta oylarını kullandılar. Okula gelişlerinde vatandaşların yoğun ilgisi ve alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu çifti, kısa bir süre oy sırasında bekledi. Bu sırada bazı vatandaşlar ile fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine "Sıraya gireceğiz tabi" dedi. Selvi Kılıçdaroğlu da "Hayırlı olur inşallah. Umutluyum, güzel günler göreceğiz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu ve eşi, daha sonra sırada beklemeden oylarını kullandı. Kılıçdaroğlu çiftinin seçmen bilgi kağıtlarıyla birlikte geldikleri görüldü.

"DEMOKRASİMİZ GÜÇLENMEK ZORUNDA, TEMİZLENMEK ZORUNDA"

Kılıçdaroğlu oyunu kullanmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Sizler de görüyorsunuz, yurttaşlarımızda büyük bir heyecan var. Hepsi bir demokrasi şölenine katılmak için sandığa geldiler. Ben hep şu çağrıyı yaptım, vicdanınıza danışın ve oyunuzu öyle kullanın, diye. Umuyorum bu gerçekleşir. Mutluyum, oyumu kullandım, demokrasinin gereği. Demokrasimiz güçlenmek zorunda, temizlenmek zorunda. Güzel bir demokrasiyi inşa edeceğiz. Ben halkıma güveniyorum, onların irfanına güveniyorum. Umarım güzel bir sonuç çıkar ortaya." Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına ise yanıt vermedi.

KEREM KILIÇDAROĞLU GELMEDİ

Seçmen listesinde Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun isminin de yer aldığı görüldü. Ancak, Kerem Kılıçdaroğlu'nun yurt dışında, Güney Kore'de olması nedeniyle oy kullanmayacağı öğrenildi. Bu sırada seçmen listesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi 120'inci, Kerem Kılıçdaroğlu'nun ismi 121'inci, Selvi Kılıçdaroğlu'nun ismi ise 122'inci sırada yer aldı.