Mersin'de kredi borçlarını ödeyemedikleri için tarlalarına haciz geldiği iddiasıyla eylem yapan grup, karayolunu trafiğe kapatmak isteyince polis müdahale etti. Grup, gaz ve tazyikli su sıkılarak dağıtıldı.

CHP'li vekil Atıcı, , "Allah belanızı versin" diye polise çıkıştı. Daha sonra polis müdürünün yanına giden
Atıcı, "Bana bak, bu insanların elinde silah yok. Bunlara bir şey olursa seni bitiririm, yemin ediyorum seni bitiririm. Terbiyesizlik yapmayın" dedi.

Mersin Ziraat Odası ve Akdeniz Örtü Altı Sebze Birliği'nce D-400 Karayolu'nun Kazanlı beldesi kavşağında çiftçinin sıkıntılarını dile getirmek amacıyla eylem yapıldı. eyleme çiftçilerle, bazı sivil toplum örgütü ve parti temsilcileri katıldı. Grup, burada ellerindeki pankartlarla slogan atarak tarım politikalarını eleştirdi. Etkinlikte konuşan Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, yaptığı konuşmada, tarım sektöründeki sıkıntıların giderilememesi halinde sektörün biteceğini, dolayısıyla Türkiye'nin tarımda ithalata dayalı bir yapıya geleceğini savundu. Her türlü olumsuz hava koşullarına rağmen alın terlerini bahçelere ve seralara taşımaya çalıştıklarını anlatan Gökçel, ''Bizler her yıl büyük umutlarla tarlalara ürünlerimizi ekiyoruz. Ama her yıl girdi maliyetlerini bile zorlamakta sıkıntı yaşıyoruz. Buna bağlı olarak da kredi çektiğimiz bankalar, artık tarlalarımıza haciz göndermeye başladı. Bu yüzden yetkililerden destek bekliyoruz'' dedi.

Daha sonra konuşan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, tarım arazilerinin arasına üreticilerin karşı çıkmasına rağmen sülfürik asit üretim tesisi kurulacağını iddia ederek, parti olarak bu konuda her zaman üreticinin yanında tavır alacaklarını kaydetti.

Grup konuşmaların ardından karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Polis dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara rağmen yürüyüşe devam eden gruptaki bazı kişiler, polisin bulunduğu bölgeye taş ve sopa fırlatmaya başladı. Polis ekipleri de, bunun üzerine gruba biber gazı ve tazyikli su sıktı. Yaşanan arbedenin ardından yürümekte direnen grup, CHP Milletvekili Atıcı ve Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel tarafından sakinleştirildi. Daha sonra dağılan gruptaki çiftçiler, bir traktörle getirdikleri ıspanağı yolun kenarına döktü.