61SAAT SİYASET-Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı Park Restoran’da yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan danışma kurulu toplantısı sonrasında İl Başkanı Yavuz Karan’ın İl Başkanlığını kazandıktan sonra yaptığı konuşmanın sinevizyonda ekrana yansıtılması ile devam etti.
Sinevizyon gösterisinin ardından toplantıda ilk olarak İl Başkanı Yavuz Karan bir konuşma yaptı.

O STADI YAPACAKSINIZ
Toplantıda Akyazı Projesine değinen Karan, “Vicdanının sesini dinlemeyen sayın Erdoğan Bayraktar’ı buradan vicdanını sesini dinlemeye davet ediyorum. Bu TOKİ’nin müthiş icraatlarından biri de Akyazı inşaatıdır. Geçenlerde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2015-2016 sezonuna biteceğini söylüyor.
Siz bize ne bağışlıyorsunuz. O stat Trabzon halkının stadı. Elbette o stadı yapacaksınız. Parasız yapmıyorsunuz, karşılığında Trabzon’un en değerli yerlerini alıyorsunuz. Şimdi bu Trabzon’da aldıkları değerli yerleri kimlere peşkeş çekeceklerdir.” Dedi.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI
Otobüslerde yazılan Büyükşehir Belediyesi yazılarına da değinen Karan, “Sayın Orhan Fevzi Gümrükçü, bizim için Ortahisar Belediye başkanıdır. Önümüzdeki seçimde kim seçilirse o bizim Büyükşehir Belediye Başkanı olacaktır” dedi.

735 KİŞİYİ ÜYE YAPTILAR
Yavuz Karan, bu sırada müthiş bir iddia ortaya atarak, AK Parti’nin Trabzon’da 735 kişiyi vatandaşlık numaralarını ele geçirerek partiye üye yaptığını ileri sürdü. Karan, “735 Cumhuriyet Halk Partiliyi vatandaşlık numaralarını ele geçirerek partiye üye yaptılar. Onları zor tutuyorum AK Parti’nin camlarını indirmemeleri için” dedi.

BU BÜYÜKŞEHİR YASA TASARISI TRABZON'U SIKINTIYA SOKAR
Karan'ın ardından konuşan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Büyükşehirin Trabzon'a getirisi ve götüsürü hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Trabzon insanı hayal karıklığına uğradı. 61 projeyi gören varsa söylesin. O nedenle bu büyükşehir yasası da Trabzon'u sıkıntılara sokacak yasa tasarısıdır. İl Özel idareleri de kalkıyor. İlçelerimizi temsilen buralara kimseler gelemeyecek" dedi.

KAYIP BELEDİYE BAŞKANI
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu 'Kayıp' olara niteleyerek konuşmasına devam eden Canalioğlu, "Bu belediye başkanı da çok atıyor. Hiç birşey yok ortada. Bizim basınımız da bunu çok abartıp koyuyor ortaya. Yapılan söylenmeli. Suya zam yapıyor... 4,5 yılda biz suya zam yaptık. Suya 9,5 milyon yatırımdan sonra zam yapmıştık kıyamet koptu. Her gün suya zam hergün suya zam. İnsanların üzerine bastılar... İnsanları işten atmakla kendi yandaşlarını işe almakla olmuyor" diye konuştu

TRABZONSPOR'UN SUYUNU KESTİ
CHP Trabzonspor arasında yaşanan ziyaret krizine de değinen Canalioğlu şöyle konuştu:
"Bu Trabzonspor'un suyunu da kesti. Çok katkı sağlıyor ya.. Bizden önce kimse bişe yapmadı diyor. O yolu kim kamulaştırdı. Trabzonspor'a giden yol kapanıyordu. Çağırdık oranın mal sahibini. Yolu kamulaştırmıştık. Biz Trabzonspor'u siyaset dışı tutuyoruz. Siyasetçi girer ama siyaset dışarda kalır. CHP bunu yapmıştır. Oraya gitmemek ziyaret etmemek saygısızlık olur düşüncesi ile hareket etmiştir. CHP'liler neyin nerde yapılmasını bilen insanlardır"

BUNLARIN HİZMET AŞKI YOK ELE GEÇİRME AŞKI VAR
AK Parti'nin Trabzon'a hizmet aşkı olmadığını ele geçirme aşkı bulunduğunu ileri süren Canalioğlu,
"Bunların amaçları hizmet etmek değil. Hizmet etme aşkı olsaydı Akyazı'yı bitirirlerdi. Her seçimde Akyazı'yı bilboardlara getirip seçim kazanmaya çalışıyorlar. Bunların hizmet aşkı olsaydı Çamburnunu bitirirlerdi. Trabzon'u teşvikte üst sıralara getirirlerdi. Güney çevre yolunu gündeme getirir yapma konusunda gayret sarf ederlerdi. Demiryolunu yapma çabası içerisinde olurlardı. Bunlar Trabzon'dan faydalanma ve ele geçirme aşkı var bunlardı. Bunu da başarıyorlar ama bunu biz başarmamalarını sağlayacağız. 2004 yılında nasıl ders verdik onlara ama bu süreçten sonra daha dik olan daha ileri doğru böylesine Trabzon'u tanımaz, Trabzon'u bilmez, ancak biz söyledikten sonra kendi yandaşına gederek haber yaptırıp zannederler ki biz Trabzon'un heryerini biliriz" dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM