CHP'nin kontenjan uygulamasına tepki göstermek için CHP Trabzon İl Başkanlığı görevinden istifa eden Güzide Uzun, kesinlikle hiçbir isimle ve özellikle de partilerine hizmeti bulunan arkadaşlarıyla kişisel hiçbir problemi olmadığını bildirdi.

Uzun, yazılı açıklamasında, parti üyelerinin 17 Mart Salı gününden itibaren ön seçim yönteminin uygulanmaması nedeniyle il ve ilçe yönetimleri olarak istifa ettiklerini ve yine bu süreçte kamuoyuna açıkladıkları 17 aday adayının da aynı nedenden adaylıktan çekildiğini belirtti.

Çeşitli basın organlarında farklı açıklamaların yer aldığını kaydeden Uzun, "Milletvekili aday belirleme yöntemi olarak koşulsuz ön seçim, Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi'nin de uzun süredir beklediği ve çeşitli nedenlerle örgütümüzü ziyaret eden genel merkez yetkililerinin dile getirdiği bir yöntemdir" ifadesini kullandı.

Uzun, Trabzon'da 12 Mart'ta 18 milletvekili aday adayının katılımıyla aday tanıtım toplantısı düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte ilimizin mevcut milletvekili hariç aday adaylarımızın tamamı, milletvekili aday sıralamasını üyelerin yapmasını istemiştir. Seçim yoluyla bizi yönetime getiren örgütlerimizin, aday adaylarımızın ve üyelerimizin talebini genel merkeze iletmek, il başkanı ve yönetimin asli görevidir. Bir kısım çevre tarafından bu çabalarımızın, partiyi zaafa düşürmek gibi yansıtılması iyi niyetli değildir. Bilinmelidir ki partimizin kurumsal kimliği bizce her şeyin üzerindedir. Kesinlikle hiçbir isimle ve özellikle de partimize hizmetleri bulunan arkadaşlarımızla kişisel hiçbir problemimiz yoktur. Derdimiz demokrasidir, örgüttür, çok sesliliktir ve bizi biz yapan emanetlere saygıdır. İtirazımız ise kontenjanın kendisidir."

Kontenjan adayının da hiçbir şekilde önemli olmadığını aktaran Uzun, yönetimin bu süreçte yazılı basın açıklaması yapma gereği hissetmediğini ancak parti yönetimiyle kendilerini karşı karşıya getirmek isteyen çevrelerin iddialarına cevap vermek adına açıklama yapma gereği duyduklarını ifade etti.