61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi, aday adayı tanıtım toplantısını Yalı Park Otel’de yaptı. 18 aday adayının tanıtıldığı toplantıda en çok merak edilen CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’da katılıp katılmayacağı oldu. Canalioğlu, toplantıda 18 aday ile birlikte aday adayı olarak açıklandı.
Ancak aday adaylarının tanıtımı esnasında dikkat çeken bir olay yaşandı. Aday adaylarının tanıtımı esnasında ‘Kontenjan’dan dolayı karşı karşıya gelen eski il Başkanı Yavuz Karan ile CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu yan yana geldi. Bu sırada Karan’ın, diğer aday Ferda Kudunoğlu’nu Volkan Canalioğlu ile arasına alması ise dikkat çekti. 

CHP’DE ADAY ADAYLARI 18 KİŞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon’da 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere dola dizgin geliyor. Bu amaçla ilk etapta parti içinde ‘Kontenjan’ tartışmalarını bitiren il yönetimi bugün de aday adaylarını partililere tanıttı.

Yalıpark Otel’de düzenlenen 18 aday adayının tanıtım toplantısında ise dikkat çeken anlar yaşandı.
Aday tanıtım toplantısında ilk olarak CHP İl Başkanı Güzide Uzun konuştu. Uzun, “Tam 44 yıl önce ülkemizin üzerine karabulut gibi çöken, demokrasiye balyoz gibi inen darbenin yıl dönümündeyiz. Sözüm ona 13 yıldır darbe karşıtıyım diyerek, halkımızdan ne yazık ki destek alan AKP Sivil Darbesi ile ömrümüzden ömür almıştır.
12 Mart günü Trabzon’dan Türkiye’ye seslenmek bu nedenle çok anlamlıdır. Barış eşitlik, özgürlük ve adalet yoluna baş koymuş CHP’nin çok değerli pırıl pırıl, 18 aday adayı arkadaşım mutlu huzurlu ve özgür Türkiye için yola çıktılar.

BU UZUN VE ZAHMETLİ YOLDA ONURLU YÜRÜYÜŞLERİNDE…

Bu çok uzun ve zahmetli yolda onurlu yürüyüşlerinde CHP Trabzon örgütü olarak sabır ve metanetle sürdürdüğümüz çalışmalarımız, parti içi demokrasi ve iç barışın içselleştirilmesi ile ilgiliydi. Gün birlik ve beraberlik günüdür. 21 martta yapacağımız eğilim yoklaması ile ilk 6 arkadaşımızı belirleyeceğiz. Her biri bir birinden kıymetli olan aday adaylarımız Trabzon’un her köşesinde umulmaz dertlerin CHP iktidarında nasıl çözüleceğini anlatacaktır.

Bizim ve aday adayı arkadaşlarımız için çok büyük gururdur halkımıza gerçekleri anlatmak. Trabzon ve Türkiye’nin aydınlık yüze çok ihtiyacı vardır.
AKP’nin yollarına taş koyuyoruz taş koyacağız. Yolumuz açık olsun.” İfadelerini kullandı.

Ardından aday adayları sırasıyla sahneye çağrıldı. Trabzon’dan CHP’den aday olanların isimleri ise şu şekilde:

Müslim Tokgöz,
Umut Topal
Ramis Uzun
Nuri Aydın
 Mustafa T Aydın
İlker Bakioğlu
Adnan Beşir
Cemil Bozbaş
Mehmet Volkan Canalioğlu
Yavuz Karan
Ahmet Kaya
İsmail Kaynar
Ferda Kudunoğlu
Haluk Pekşen
Mustafa Kul
Murat Özçilingir
Ali Türen Öztürk
Osman Şahinler



CANALİOĞLU İLE KARAN ARASINDA SOĞUK RÜZGARLAR

Burada daha önce CHP’de Trabzon için açıklanan kontenjanda adı geçen ancak sonrasında eyilim yoklamasına çevrilince aday adayı olup olmayacağı merak edilen CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’da aday adayı olarak salona çağrıldı. Bu sırada Canalioğlu’nun eski il başkanı Yavuz Karan ile yan yana geldi. Ancak Karan’ın fotoğraf çekimi esnasında Canalioğlu ile arasına aday adaylarından Ferda Kudunoğlu’nu çekmesi ise dikkat çekti.

ADAY TANITIM TOPLANTISININ EN RENKLİ İSMİ KUDUNOĞLU

Aday tanıtım toplantısının en renkli ismi ise Ferda Kudunoğlu oldu. Kudunoğlu, aday adayı tanıtımına Trabzon yöresel kıyafetleri ile çıkması dikkat çekti. Kudunoğlu, horon ekiplerinin giydiği Trabzon’un yöresel kıyafetleri ile aday tanıtım toplantısında yer aldı.

KADIN ADAY ADAYI YOK

CHP’de aday adayları arasında her hangi bir kadın bulunmaması ise dikkat çekti. İl Başkanı Güzide Uzun olan CHP’nin 18 aday adayı arasında kadın bulunmuyor.

ADAY ADAYLARINA KONUŞMALARINDA 5 DK SINIRLAMASI KRİZ YARATTI

Aday adayları için ayrılan 5 dakika sınırlamasında CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu konuşurken son 1 dakika kala müdahale edildi. Ancak bu sırada müdahale eden kişiye bazı partililer 'Canalioğlu Trabzon milletvekili ve Parti Meclisi üyesi. O yüzden istediği kadar konuşabilir' söylemlerinde bulundu. Bu durum üzerine kürsüden "Burada herkes aday adayı olarak bulunuyor. O yüzden yaptığımız uyarılar yanlış anlaşılmasın" ifadeleri kullanıldı. 



ADAY ADAYLARI SIRASIYLA KONUŞMA YAPTI:

Müslim Tokgöz: Ben bu partinin 30 yıldır emekçisiyim. Bu yolda diğer arkadaşlarımla birlikte partimizi iktidara getirmek hepimizin gayreti olacaktır.

Umut Topal: Bu taşın altına elimi koymayı düşünüyorum. Bu konuda elimden geleni yapacağıma size söz veriyorum.

Ramis Uzun: Trabzon’un sesi kulağı olmak için Trabzon’u en iyi şekilde temsil etmek için aday oldum. Aday adayı olan arkadaşlarımı kutluyorum. Tüm CHP örgütlerine ve Trabzon halkına güveniyorum.



CAFER HAZAROĞLU, SON ANDA VAZGEÇTİ.. NECİP YILDIZ İSTEMEDİ

Nuri Aydın: Böyle bir zulüm döneminde 18 tane arkadaşım dostum arkadaşım yiğitçe erdemli bir şekilde ben adayım. Bu dinci faşizme karşı ben savaşacağım diyor. Hepsini alınlarından öpüyorum, kutluyorum. Bu süre içerisinde Cafer ağabeyde aday olmayı düşünyordu. Bana da o cesaret verdi. Sonra vazgeçti. Necip’e de yalvardım. Gel beraber aday olalım. Ben aday olmayı düşünmüyorum dedi. Onun da aday olmasını çok isterdim.

Mustafa Aydın: Hep sahada olacağım, zamanın ruhunu partime ve ülkeme taşımak istiyorum Milletvekilliği sözleşmemizi birlikte yazacağız sizlerle. Ülkeme ve Trabzon’a hizmet etmek istiyorum. Kapının eşiğinde durmak istemiyorum. Ya içerde olacaktım ya dışarda ben içeri girmeye tercih ettim.

İlker Bakıroğlu: CHP İl örgütünün ön seçim için ortaya koyduğu direniş takdire şayandır. Gönlüm şunu isterdi. Aday arkadaşlarımla Ankara’da karşılaştığımda bayan arkadaşlarımı görmek isterdim. Bütün aday arkadaşlarımız erkek. Bayanların yanında genç arkadaşlarımda olmalıydı. 

Adnan Beşir: Arkadaşlarımız çok zorlanacak. Bence hepsi bir birinden değerli partimize değer katacak insanlardır. Temayül yoklaması sonrasında oluşacak liste partimizin iktidara yürüyüş yolunda ki en doğru en güzel liste olacaktır.

Cemil Bozbaş: 18 aday adayı arkadaşımızın hepsine başarılar diliyorum. 2011’de verdiğim sözü tekrarlıyorum. 1.’de olsam 18.’de olsam sizlerle beraber köyde şehirde her yerde çalışacağım.

CANALİOĞLU: MİLLETVEKİLİ OLMA ZORUNLULUĞUMUZ YOK
Volkan Canalioğlu: Bizim işimiz sevgidir. Gönüller yapmaya geldik. Bizim davamız var. Bu dava 12 yıldır ülkemizi yasaklarla yolsuzluklarla yöneten harami saltanata son verme davasıdır. Bu dava hepimizin davasıdır. Biz 18 adayın milletvekili olma zorunluluğu yoktur. Hepimizin iktidar olma zorunluluğu vardır. Ülkenin yönetimine talip olan CHP'nin mensupları olarak elbette kol kola omuz omuza bir lik ve beraberlik içinde bu davaya katkı sağlayacağız. İktidara gitme noktasında yol alaacağız. Bizler 1 milletvekiline değil, 2 milletvekiline değil 6 milletvekiline talip olacağız. Küçük düşünmeyelim arkadaşlar. Bizim onlardan farkımız haram yemedik. Trabzon halkının karşısına çıkacağız her yerde AKP'nin getirdiği sonuçları anlatmak zorundayız. 

KARAN: BİZ ONURLU ÜYELERE GÜVENİYORUZ
Yavuz Karan: CHP bugüne kadar diğer siyasi partilerden çok daha farklıdır. Bizi iktidar partisinde ayıran en büyük özellik bu ülkeye cumhuriyeti, demokrasiyi, çok partili hatayı getiren partidir. Bu yüzden ön seçim istedik. Biz CHP’nin onurlu üyelerine sonuna kadar güveniyoruz. Biliyoruz ki o onurlu üyeler partimizi en iyi şekilde seçeceğini biliyoruz. Bu yüzden ön seçim olduğu için biz bu yarışta varız diyoruz arkadaşlar. 

KAYA: SÖZ VERDİ
Ahmet Kaya, konuşması öncesinde ise kendisiyle ilgili bir slayt gösterisi yayınlandı. Kaya konuşmasında: Sizlerin de bildiği gibi 21 Mart Cumartesi günü Trabzon bütününde ön seçimler yapacak. O sandıklar her birinizin vicdanı olacak. 1. Sırada da çıksam, 18. Sırada da çıksam çalışacağım. Bütün aday adayı arkadaşlarımın aynı sözü vermesini istiyorum. O nedenle hiçbir arkadaşım sıralamada ki yerimi beğenmedim deme lüksüne sahip değilim.

İsmail Kaynar: Trabzon’da CHP’nin başarısı için sonuna kadar savaşacağıma ant içiyorum. CHP Köyde ki öğretmendir, madende ki işçidir. Bizler bu yüzden göreve talibiz.

Ferda Kudunoğlu: Ben 2011 seçimlerinde aday adayı oldum. Demiştim ki bu seçimde kaçıncı sırada çıkarsam çıkayım, partim için seçimlerde ve seçim sonrası çalışmaya devam edeceğim. Evet ben bu sözümü yerine getirdim. Bu seçimlerde sonuç ne olursa olsun devamız için sizler için yine de çalışmaya devam edeceğim. 

Haluk Pekşen: Biz demokrasi direnişinin nasıl olması gerektiğini  ve nasıl devam etmesi gerektiğini gösteren CHP Trabzon İl örgütünü ayakta alkışlıyorum. CHP Benim milletvekili yap partisi değil. Bu salonda bulunan hiç kimse diğerinden daha fazla CHP’li değildir. Bu direnişi ayakta alkışlıyorum. Örgüt bu. İşte ben bu örgüte saygı duyduğum için geldim. Yoksa 5 yıl önce o siyaset defterini kapatmıştım. 

Mustafa Kul: Elimi değil kafamı kayanın aldına koymak için buradayım Bu sebeple milli mücadelede bende varım demek istedim. Bir çoğunuzun tanıdığı bildiği ben bütün hayatını eğitime vermiş bir kardeşinizim. Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık günlerde, 2. Milli mücadelemizde en iyi neferlerimizi cepheye sürmemiz gerektiğine inanıyorum.

Murat Özçilingir: Süreç zor.. Ancak geçmişte CHP Bunları aşmıştır, bugün de aşacaktır. Bugün ki korku imparatorluğuna, karanlık AKP iktidarından kurtulacağımıza inancım tamdır. Amacımız partimizi Trabzon’da 1. Parti yapmak Türkiye’de de iktidara getirmektir. Bunun için mücadele vereceğiz ve çalışacağız. 

Ali Türen Öztürk: Örgütümüzün ilimizde ki aday tespitine yönelik mücadelelerini burada bir kez daha sizlerin huzurunda takdir ettiğimi, il başkanımı ve emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu durum görüldüğü üzere partimize daha bir hareketlilik kazandırmıştır. Bugüne kadar örgütlerimiz nerede bir görev vermis ise orada partimizi temsil etmekten geri durmayan ve bunun bedelini ödemiş bir kardeşiniz olduğumu unutmamanız gerektiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. 

Osman Şahinler: Ben bütün konuşmalarımda sonuncu oldum, burada da sonuncu oldum. Kuralar sonucunda hep ne yazık ki konuşalarımda ön sıralarda yer alamadım. O yüzden çok fazla konuşmacıya düşüncelerimi anlatamadım. Bugün bize bu bayramı yaşatan, bu birlik ve beraberliği yaşatan il başkanlığımıza ilçe başkanlarına sevgilerimi saygılarımı şükranlarımı sunuyorum. Trabzon'da CHP son 1 aydır hiç konuşulmuyordu. Bu kaostan bizi kurtaranlara teşekkür ediyorum.