61SAAT SİYASET-Cumhuriyet Halk Partisi, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili, Çömlekçi Mahallesi’nde basın toplantısı düzenledi. Trabzon İl Teşkilatı ve Merkez İlçe Teşkilatının katıldığı toplantıda ilk olarak Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, ardından ise İl Başkanı Yavuz Karan konuştu.
Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı toplantıya Çömlekçi esnafının bir bölümü de destek verdi. Toplantıda CHP’liler Kentsel Dönüşüm Projesine karşı olmadıklarını özellikle vurgularken, ancak burada hak sahiplerinin isteklerinin de yerine getirilmesini istediklerini kaydettiler. Hükümete sert eleştirilerin getirildiği basın açıklamasında, partililer konuşmalara alkışla destek verdi.
Kaya, “ Çömlekçi’de  yapılan kentsel dönüşümde uygulanan istimlak bedelinde fiyatların tamamen randa döneklik bir uygulama yapılıyor. Burada uygulama yapmak isteyenler önce buraya gelmeli.”dedi.
CHP İl Başkanı Yavuz Karan, “ Trabzon’da yapılan uygulamalar tamamen kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda yapıyor. Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu bura için konuşuyor. Sürekli televizyonlara çıkarak Çömlekçi projesinden bahseden Başkan soruyorum size hiç buraya geldi mi? gelmedi. Soruyorum size hiç gelmediği bir ye hakkında nasıl oluyor da konuşuyor.”şeklinde konuştu.

Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda konuşmacılar toplantıya katılan partili ve Çömlekçi halkına megafon ile hitabetti.
CHP'liler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

KAYNAK: 61SAAT.COM