61SAAT HABER SERVİSİ : Cumhuriyet Halk Partisinde, sancılı geçen bir sürecin ardından Trabzon’da 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler için adaylarını belirledi. 17 adayın eğilim yoklamasına girdiği Trabzon’da sandıktan ilk sırada Haluk Pekşen, ikinci sırada Ali Türen Öztürk, üçüncü sırada Ahmet Kaya, dördüncü sırada Murat Özçilingir, beşinci sırada Yavuz Karan ve altıncı sırada ise Mustafa Aydın yer aldı.

Toplantıda konuşan Grup Başkan Vekili Gök, “Bugün sadece Trabzon’da değil partimizin 45 ilde milletvekili adaylarının belirlendiği hakim huzurunda resmi ön seçimler yapıldı. Sonuçlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Milletvekili adayları belirlenmeye başladı. CHP önümüzde ki seçimlerde Türkiye demokrasisine iftiharla sunacağı önemli bir katkıyı gerçekleştirdi. Başka hiçbir partide olmayan bütün üyelerin katılımıyla Türkiye’nin bir çok bölgesinde ön seçim yaparak üyelerinin eğilimlerini alarak milletvekili adaylarını belirleme sürecini yürüttü. Diğer partilere hiçbir partide sağda olsun, solda olsun hiçbirinde ön seçim yapan başka parti yoktur.
Önümüzde bizleri bekleyen çok önemli bir süreç var. Ama bu süreç bizleri çok heyecanlı çok canlı bir şekilde 7 Haziran’a doğru koşar adımlarla hazırlıyor. 12 yılı aşkın bir zamandır ülkeyi yöneten AKP İktidarının, ülkemizi yolsuzluklar batağına sürüklediği, yoksulluğun arttığı, iç güvenlik paketi gibi polis devletinin geçişini sağlayan yasalarla Türkiye’de muhalefetin ezilmesine karşı oluşturduğu bu zor virajda şimdi hepimiz Trabzon’dan haykıracağız ki gümbür gümbür geliyoruz” dedi.
Gök, sözlerine şu şekilde devam etti:
“AKP’nin 12 yıllık iktidarı 7 Haziran’da son bulacak. Buna yürekten kalpten inanarak söylüyorum. Her gezdiğim yerde her gördüğüm yerde yolsuzluklara ve anti demokratik uygulamalara karşı sergilediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde gerçek halk iktidarı gelecek. Her yolsuzluğun hesabı sorulacak. Bunu Türkiye’nin pek çok yerinde taçlandırdık. Şimdi Trabzon’da da gerçekleştirdik. Trabzon’da bütün partililer eğilim yoklaması istediler. Sandıktan ne sonuç çıkarsa katlanacağız dediler. Adaylar eşit yarışma ve adil yarışma için olanaklar sağlandı. Bütün aday adayları hepsi başından beri olgun düzeyli ve seviyeli bir yarışmayı birlikte götürdüler.

Sonuçlar Genel Merkez CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök tarafından park restoranda açıkladı.

Gök, ilk 6 aday adayının aldığı oy oranlarını ise şu şekilde bildirdi:

6 BİN 40 OY KULLANILDI… 79 OY GEÇERSİZ SAYILDI…

Haluk Pekşen: 3519
Ali Türen Öztürk: 3422
Ahmet Kaya: 2803
Murat Özçilingir: 2444
Yavuz Karan: 2160
Mustafa Aydın: 2072