Cumhuriyet Halk Partisinde aday sayısı resmen 3’e çıktı. İbrahim Akbulut ve Türker Ertürk’ün adaylığını açıklamasının ardından daha önce de aday olacağını söyleyen ancak resmi bir açıklama yapmayan mevcut il başkanı Yavuz Karan, Park Restoran’da düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

Bir gövde gösterisine dönüşen basın toplantısına ilçe başkanları, eski il başkanları ile ilçe örgütleri ve partililer katıldı.

ŞARTLAR İYİ DEĞİL
Burada bir konuşma yapan Karan, “Türkiye’de koşullar şartlar iyi değil. Bu ülkede atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımız, hala 30 yaşına gelmiş annesinin, babasının emekli aylığından medet uman arkadaşlarımız var. 9 milyon açlık sınırında emekli insanlarımızın olduğu bir ülkede ana muhalefet partisinden siyaset yapmak Türkiye’nin sorunlarını ortaya koymak elbette zor. Bu ülkede seçimde siyasi olanakları ortaya koymak zor” diye konuştu.



İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK
CHP’nin son seçimlerde Türkiye ve Trabzon’da oylarını arttırdığına dikkat çeken Karan, “Bu ülkede CHP oyunu arttırmış olmasına rağmen istediğimiz sonucu alamadık. Ama CHP’nin oyları annelerinin ak sütü gibi helaldir. Çünkü hiçbir yardım almadan, Türkiye’nin geleceğini CHP’de gördüğü için oylarını vermişlerdir” dedi.

AKP’NİN SÜTÜ BOZUK ÇIKTI
Hafta sonunda Başbakan Erdoğan’ın Trabzon ziyaretini de değerlendiren Karan, “Hafta sonu AKP’nin Trabzon çıkarması vardı. Sayın Başbakan bu il kongresinde yaptığı konuşmada satır aralarından Trabzon adına mesajlar aradım. Ama sayın Başbakan Trabzon’da söylemesi gerekenleri söylemedi, ne söylememesi gerekiyorsa onları söyledi. Biz sayın Başbakandan Teşvik’ten Trabzonspor’un haksızca elinden alınan kupasının neden verilmediğini açıklamasını beklerdik. Ama sayın Başbakan sanki kendi ahırında bakıp sağmış olduğu sütü Türkiye çocuklarına sattığı sütün propagandasını yaptı. Ama şunu gördük AKP’nin sütü Türkiye’de bozuk çıktı” dedi.

BELEDİYELERE ALTI OKLU BAYRAĞI DİKECEĞİM
Trabzon’un göç veren bir kent haline dönüştüğünü ifade eden Karan, “Şuan nüfus 757 bine düştü. 8 olan milletvekili sayısını 6’ya düşürmesi de bunun en büyük göstergesidir. Bu sebeple CHP’nin 20 Mayıs’da düzenleyeceği CHP 34. Olağan İlk Kongresinde 1,5 yıldır yürütmeye çalıştığım il başkanlığına aday oluyorum.
Bu adaylığım geçmişe dayanıyor. CHP içerisinde ben bir birinden çok değerli 10 il başkanı ile çalıştım Ben CHP’de 26 yıldır siyasi mücadele veriyorum. Bu siyasi mücadelemde Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı ile başladım. Ve İl Başkanlığına kadar yükseldim:
Büyük bir katılımla il yönetimi oluşturmak istiyorum. Tüzüğümüze uygun olmadığı için eski il, disiplin ve ilçe başkanlarından oluşan bir Onur Kurulu oluşturmak istiyorum.
Amacım CHP’yi Trabzon’da birinci parti yapmaktır. Amacım Trabzon’da ki bütün belediyelere altı oklu CHP bayrağını dikmektir” diye konuştu.

HANGİ İLÇE ÖRGÜTLERİ DESTEKLİYOR
Diğer il başkan adaylarına da başarılar dileyen Karan, kendisine destek veren İlçeleri de şu şekilde sıraladı:
Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya, Akçaabat, Düzköy, Maçka, Yomra, Arsin, Araklı, Şalpazarı, Sürmene, OF, Hayrat, Köprübaşı ve Çaykara İlçe örgütlerine delege arkadaşlarıma ve bizi yalnız bırakmayan il delegesi, belediye başkanlarına ve eski belediye başkanlarına herkese örgütten yetişen Yavuz Karan olarak sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Karan’ın konuşmasının ardından katılımcılar, Karan’ı ayakta alkışladı.

KAYNAK: 61SAAT.COM