Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde kullanacağı özel uçak için görüşmelere başladı. Partide seçime yönelik flama, bayrak ve afiş basımı çalışmaları başlatılırken, miting organizasyonu ilgili ihaleye çıkmak için farklı firmalarla görüşmeler de sürüyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, muhtemel seçimin startını veren CHP, ilk olarak seçmene "Koalisyonun neden kurulamadığını" anlatacak.
Bu kapsamda hazırlanan broşürler, illerde görevlendirilen 3'er milletvekili aracılığıyla parti örgütüne ve seçmene ulaştırılacak. Partide ayrıca seçime yönelik flama, bayrak ve afiş basımı çalışması başlatılırken, miting organizasyonu konusunda da ihaleye çıkmak için farklı firmalarla görüşmeler de sürdürülüyor. 
GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU İÇİN ÖZEL UÇAK

7 Haziran seçiminde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu için özel uçak kiralayan CHP, seçime gidilmesi durumunda da aynı yöntemi izleyecek. Parti, Genel Başkan için özel uçak firmalarıyla görüşmelere başladı.

Ayrıca örgütlere "Dinamik olun" çağrısı yapan CHP yönetimi, olası seçimde daha etkin çalışma ve daha fazla seçmene ulaşmayı hedefliyor. Partinin oy kazandığını düşünen parti yönetimi, HDP'ye gittiği düşünülen oyların da "Baraj kaygısı kalmadığı" gerekçesiyle, geri döneceğini hesaplıyor. 
"Bizim istediğimiz sonuç değildi" 

AK Parti ile yürütülen ancak sonuç alınamayan koalisyon görüşmelerini değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "Bizim istediğimiz sonuç değildi" ifadesini kullandı. CHP'nin, diğer partilerden farklı davranarak, "Türkiye'nin sorunlarını çözme" noktasında hareket ettiğini belirten Bekaroğlu, "Hangi sorunlar var ve hangi ilkeler çerçevesinde bu sorunları çözeriz. CHP olarak tarzımız ve tavrımız buydu" dedi. 
AK Parti ile yaptıkları görüşmelerin "Samimi" bir ortamda ve sonuna kadar bu çerçevede gittiğine vurgu yapan Bekaroğlu, şöyle devam etti:
"Bunun için '5 alanda önemli sorun var. Bu 14 ilke üzerinde iş yapılırsa, 14 ilke üzerinden hareket edilirse koalisyon yapabiliriz' dedik. Bu çerçevede başladı AK Parti-CHP görüşmeleri. Samimi bir şekilde biz bu 14 ilkeyi başlıklar halinde uzun uzun görüştük. Burada AKP ile 'evet şu sorunları birlikçe çözebiliriz' dediğimiz başlıklar vardı. Bazı başlıklar vardı ki 'bunlar biraz daha konuşulursa bir orta yol bulunur' dediğimiz başlıklar vardı, bazı başlıklarda da çok yakın görüşler yoktu. Bunlarda partiler tek başına iktidar olursa yapabilecek başlıklar olarak ayrıldı. Görüşmeler son ana kadar bu çerçevede gitti. Ama AKP, böyle bir şeye yanaşmadı. Kelimelere taktı, 'restorasyon mu olacak', 'reform mu olacak.' Restorasyon da reform da bir birinin içine girmiş kelimeler. Elbette reformlar olacak, uzun vadeli, geniş tabanlı bir hükümetle halledilebilecek konulardır bunlar. Anayasa gibi. Ama onların bize teklif ettikleri şey; bir seçim hükümeti. Şimdi diyorlar ki 'biz seçim hükümeti teklif etmedik, süreli reform hükümeti teklif ettik.' 3 ay, nasıl bir reform yapılabilir bir ülkede."