Oy verme işlemi tamamlandı. Ahmet Kaya, 194 oy alırken, Turgay Güngör ise 174'de kaldı. Böylelikle CHP'nin yeni dönem Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya oldu.

Oy verme işlemi tamamlandı. Şuanda sandıklar açıldı ve oyların sayımına geçildi. İlk izlenim Ahmet Kaya'nın önde gittiği yönünde... Ancak zarfların hepsi henüz açılmadı...

Listeler açıklandı şimdi oy verme işlemine geçiliyor...

TURGAY GÜNGÖR'ÜN LİSTESİ:
YÖNETİM KURULU;
ASİL ÜYELİKLER:
Hacı Arif Atalay, Nuran Aydın, Deniz Aydın, Barış Ayten, Mehmet Baki, Zeki Çakır, Uğur Değermenci, Ali Güven, Levent Mutlu, Bülent Özay, Tekin Sağır, Mustafa Kemal Şanlı, Bülem Tanıker, Tijen Yaltı, Esen Yılmaz, Zeki Yoloğlu
YEDEK ÜYELER:
Birol Arslan, Mustafa Güven, Bülent Baki, Şafak Savaşer, Kamuran Arslan, Nazım Yılmaz, Mustafa Şişman, Tayfun Alemdağ, Fariye Boz, İsmail Aydın, Şenol Yılmaz, Süheyla Aydın, Halil İbrahim Akbulut, Emrah Aslan, Seda Kayaalp, Eylem Gözeldere


AHMET KAYA'NIN LİSTESİ
YÖNETİM KURULU
ASİL ÜYELER:
Taner Akyüz, Füsun Aytekin, Sebahattin Bayrak, Seçkin Bekaroğlu, Berna Çağlar, Ömer Çoban, Şeyda Erdiker, Fikri Karahan, Gürsel Kocabıyık, Barış Özkarabekir, Cemil Pala, Songül Soydaş Örgün, Ali Yazıcı, Mustafa Yıldız, Süyelman Yiğit, Talat Yiğit
YEDEK ÜYELER:
Erkan Şentürk, Yasin Topaloğlu, Davut Celep, Davut Erol, Altuğ Özkan, Oğuz Aydın, Zerrin Yavuz, Ahmet Koltuk, Yaşar Aslan, Temel Usta, Aydın Şahinoğlu, Münüre Demirci, Kemal Karahan, Erol Bayram, Tülay Seher Çakıroğlu, Akif Uğur Erdiker



TÜRKİYE'NİN DURUMU ORTADA
Kaya'nın konuşmasının ardından mevcut İlçe Başkanı Turgay Güngör bir konuşma yaptı. Güngör, "Bizler 1 yıldır yönetimdeyiz. Bu süreçte tüm imkanlarımızla partimizi biryere getirmeye çalıştık. Partimizin içine sevgi, şeffaflık el ele kol kola faaliyetlerimizi sürdürme gayreti içinde olduk. Ancak Türkiye'nin durumu ortada. Olup bitenleri hepimiz biliyoruz.
Özellikle emekliler ve çalışanlar çok zor durumda. Emekli maaşlarını alanlar yıllardır maaşlarının artamdığını giöreceklerdir. Emekliler sağlık harcamaları nedeniyle bir çok sıkıntı içindedirler. Bende bir emekli olarak bunu yaşıyorum. Bu bizi son derece rahatsız ediyor. Sağlık sektörü tamamen özelleştirme yoluna gitmiştir. Önümüzdeki yıl sağlık sektörü tamamen paralı hale gelecektir" dedi.

TRABZON HALKI CEVABI VERECEKTİR
Güngör konuşmasına şöyle devam etti:
"Trabzon yerel siyasiten göza attığımızda 61 Proje dendi. Meydan Parkı projesi var. Zaman zaman kamuoyu ile paylaşıyoruz. Trabzon Belediyesi 3 yılı aşan süreçte ne yaptı. Sadece Meydan Parkıe'nı yaptı kendi olanakları ile. Hiç başlanmış projeler var. Verilen sözlerin bitmesi için 2 yıl kalmıştır. Bu 2 yılda verilen sözler yerine getirilmediği takdirde, vaadedenlere Trabzon halkı cevabı verecektir.
Biliyorsunuz atama yöntemi ile 1 yıldır görevdeyiz. En son delege yapılanmasından 390 delege seçtik. Tamamen şeffaf. Sizlerin isteği doğrultusunda seçtik. Kentsel dönüşüm projeleri rant projeleri haline getirilmektidir"

AHMET KAYA: BU ONURLU AİLEYİ 90 YILDIR ÇÖKERTEMİYORLAR
CHP Merkiz İlçe Başkan adayı Ahmet Kaya'da bir konuşma yaptı. Kaya, "AKP'nin karşısında yalnızca gelecek mücadelesi veren erdemli CHP üyeleri var. Mücaledimiz para pul kişisel çıkar kaygısı ile ülkemizin çocuklarımız geleceğini yok etmeye çalışıyorlar. Eğilmeden bükülmeden mücadelemizi sürdürüyor adeta ertem savaşı veriyoruz. Onun içindir ki bu büyük ve onurlu aileyi 90 yıldır çökertemiyorlar.

14 YAŞINDAN BERİ BU PARTİYE HİZMET ETTİM
14 yaşından beri emek verdiğim gençlik kollarından yetiştiğim aday olarak kazandığım kaybettiğim tüm mücadeleleri partime hizmet etmek maksadı ile yaptım. Biliyorum ki bu partiye hizmet etmek demek, bağımsız bir Türkiye'ye Mustafa Kemal'in mirasına sahip çıkmak demektir. Bu partiye hizmet etmek demek, hiç bir çocuğun yatağa aç girmeeyceği mutlu üreten bir Türkiye demektir. Ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda tek umut bizleriz.
Ülkemizin geldiği bu karanlık günleri aydınlığa çıkarmak için birlikte mücadele etmekten başka şansımız yok. Gün artık eskiden olup bitenlere takılma günü değildir. Gün aramızdakı kırgınlıkları dargınlıkları birkenara itme günüdür. Gün AKP Karanlığına karşı mücadele etme günüdür. Başka çıkar yolumuz yoktur.

SEÇİMLERİ KAZANCAĞIMA İNANIYORUM
Bu seçimleri kazanacağıma inanıyorum. Seçildikten sonra yapacağım bazı çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk iş olarak diğer aday arkadaşları yanımıza alıp beraber çalışacağız. Bir parti binamız var. Ancak Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin yeri Meydan'da olmalıdır. Şehre gelen insanların görebileceği tabelamızın Meydan'da Suluhan Binasında tutacağımız bir yere asacağız arkadaşlar. İlçeden atanan temsilcilerle mahalle temsilcisi yapılması durumunu ortadan kalkacağız. Mahalle temsilcisini mahalle örgütleri seçecek. Sadece Mahalle temsilcisi seçmeyeceğiz"



KARAN: FAŞİST HÜKÜMETLE KARŞI KARŞIYAYIZ
CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan'da bir konuşma yaptı: "Faşist bir hükümetle karşı karşıyayız. Türkiye'de her alanda herkese bir baskı var. Eşkiya artık bunlarla yetinmemiş, meclise girmiş, CHP Milletvekillerini o kürsülerde konuşturmuyorlar. CHP'liler bundan yılmayacaktır. Sayın Başbakan diyorki, "Ey CHP hangi dilden konuşmak istiyorsan odilden konuşmaya hazırız" bizde kendisine "CHP direnişin, kuvayi milliyenin adıdıdır" Biz her dilden konuşuruz. Biz sizle isteğiniz dilden konuşamaz, örgütleriniz konuşamaz" dedi.

TOKİ'NİN HORTUMLARI
Karan konuşmasına şöyle devam etti:
"Memleketimiz iyi yönetilmiyor. Bu iktidar oy olmasına rağmen 2 milyon 500 bin işsiz olduğunu söylüyor oysa bu rakam 3 veya 4 katıdır. Siz fındık topladığınızda bu hükümet sizi işiniz var kabul ediyor. Bizim şimdi bir tane Bakanımız vardı. Gafların devlet bakanı. Hani ince ayarcı Bakan. Burda söz vermişti, hani nerde bu iş adamları. O TOKİ'nin hortumlarını bağladınız o iş adamları nerde? Yoksa siz onları seçim ödnemi için finansör olarak bağladınız.

61 YALAN PROJE
Trabzon'un Bir belediye başkanı var. Garip olan Belediye Başaknı. Geçen hafta Trabzon'un sorunları diye toplantı yaptık. Birtek Belediye Başkanı yok. Kendisini herşeyin üstünde görüyor. 61 proje ile halkın karşısına çıkanlar bu projeler yalana dönüşmüştür. Sayın Gümrükçüoğlu'na soruyorum. Yıldırım Camii nerdedir. Şunanda kendisine soruyorum. Eğer bilirse, CHP'den istifa edeceğim"

SİZİN DELEGE KAVGANIZ YÜZÜNDEN GENÇLER PARTİYE GELMİYOR

Barış Ayten'in konuşması salonda büyük alkış topladı. Gençlerin partide görev alamadığına dikkat çeken Barış Ayten, kendisi gibi gençlerin, partinin yönetiminde göreve gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayten şu şekilde konuştu: "Benim gibi çok genç var buraya gelmeye çalışan. Ama sizin bu delege kavganız yüzünden gençler buraya gelemiyor. Bu partinin aktık iktidar olması gerekiyor. İktidar olması için gençlere yer verin, gençlere yer verin iktidar olalım. Bu partinin yaş ortalaması 55'i geçiyor. Bu partinin yaş ortalaması 30'a indiği zaman bu parti iktidadr olacaktır. Biz sizden maddi destek beklemiyoruz, biz sizden manevi destek bekliyoruz" dedi. Barış Ayten'in konuşması salonda büyük alkış topladı. Kimi partililer tarafından tebrik edildi.


KONGREDE ATAMA TARTIŞMALARI
KONUŞMALAR 5 DAKİKA OLARAK SINIRLANDIRILDI
ŞAHİN'İN KONUŞMASI UZUN SÜRÜNCE...
MAÇ VAR DİYORSUNUZ VALLAHİ SABAHA KADAR KONUŞURUM
DIŞARDA KULİS YAPANLAR SALONA ÇAĞRILDI
KONGREDE BLOK-ÇARŞAF TARTIŞMASI
CANİLOĞLU GELMEDİ

DEVAMI 2. SAYFADA


KONGREDE ATAMA TARTIŞMALARI
Kongrede atama tartışmaları yaşandı. Bir delegenin, Canalioğlu'nun, milletvekili için istifasının ardından yapılan il yönetiminin görevden alınmayarak atama kendi içinde seçim yapması ile İl başkanını seçtiğine dikkat çekerek, Merkez İlçe Başkanı'nın atama ile göreve getirilmesini dile getirdi. Bu sözler üzerine salonda bir anda sesler yükseldi. Atışmaların yaşandığı kongre ise bir fıkralarla ısındı...

KONUŞMALAR 5 DAKİKA OLARAK SINIRLANDIRILDI
Konuşmaların 5'e dakika ile sınırlandırılmasına yine itirazlar oldu. Kimi delegeler, "CHP'de konuşma hakkı sınırlandırılamaz diyerek itirazlarda bulundu"  Bazı delegeler, oylama işlemi sırasında 5 dk ibarenin dile getirilmediğini ifade ederek yeniden oylama istedi. Bunun üzerine yeniden yapılan oylamada oy çokluğu ile konuşma süresi 5 dakika olarak yeniden sınırlandırıldı.

ŞAHİN'İN KONUŞMASI UZUN SÜRÜNCE...
CHP Eski Yöneticisi Mumamer Şahin'in konuşması uzun sürünce, Divan Başkanlığına önerge sunuldu. Konuşma sürelerinin 5 dakika ile sınırlandırılması istenilen önergeye itirazlar oldu. Sürenin çok kısa olmasından dolayı yoğun tartışmalar yaşanırken, ardından ise yeni bir önerge sunuldu. Bu önerge ile konuşmacılar da ayrıca belirlenirken, 5'er dakika ile sınırlandırıldı.



MAÇ VAR DİYORSUNUZ VALLAHİ SABAHA KADAR KONUŞURUM
Bunun üzerine Divan Başkanı salon dışındakileri salona çağırdı. Bunun üzerine Şahin, "Maç var diyorsunuz, vallahi sabaha kadar konuşurum maça gidemezsiniz" diye konuştu.


DIŞARDA KULİS YAPANLAR SALONA ÇAĞRILDI
CHP eski yöneticisi Muarrem Şahin, "Heyecansız bir merkez ilçe kongresi yapıyoruz. Dışarda arkadaşların kulis halinde olduklarını görüyorum. CHP'nin kongreleri yasa gereği zorunlu olarak yapılan kongrelerdir. Bu kongrelerde hem çalışmalarımızı gözden geçireceğiz, hem muhalefet partisi olarak iktidarın yanlışlarını konuşup kongre yapacağız. Bu iki listedeki arkadaşlar bizim arkadaşlarımız. Siyasi yaşamamımda CHP'nin kongreleri bana göre hiç önemli bir konu olmamıştır. Çünkü sandık açıldığı zaman hepimiz aynı davanın insanlarıyız, yine kucaklaşacağız yine kol kola olacağız. Yine CHP'nin altı oklu bayrağına oyumuzu beraber vuracağız. Onun için sayın divan başkanından rica ediyorum dışardaki arkadaşları da salona çağırırsa görüşleri daha kalabalık bir topluluğa hitap etme anlayışında olabilirim" dedi.




DİVAN BAŞKANININ KONUŞMAYIN UYARISI
Kongrede konuşmalar sırasında, salonun arkasında konuşmalar olunca Divan Başkanı Durgun, "Arkadaşlar mikrofonla konuşulurken, bazılarımız ses gelmiyor diyor. Ancak biz şuanda arkada konuşanların sesini çok iyi duyuyoruz. Lütfen bir kaç saat bir birimizi dinleyelim" diyerek uyarılarda bulundu.
CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Turgay Güngör, kısa bir konuşma yaparak delegelere teşekkür etti.


KONGREDE BLOK-ÇARŞAF TARTIŞMASI
Kongrede çarşaf liste, blok liste tartışması yaşandı. Kongre'nin çarşaf liste ile mi yoksa blok liste ile mi yapılacağını belirlemek için yapılacak oylama öncesi söz alan bir delegenin konuşması sırasında bazı delegeler Trabzonspor Fenerbahçe maçına dikkat çekerek konuşmasını kısa tutmasını istedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada blok liste oy çokluğu ile kabul edildi.
Oylamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu. Kılıçdaroğlu'nun mesajının okunmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun mesajı okundu.


CANİLOĞLU GELMEDİ
Merkez İlçe seçimleri başladı. Ancak seçimlere CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun katılmaması dikkat çekti. Canalioğlu'nun 4+4+4 yasası ile ilgili toplantıya katılacak olmasından dolayı kongreye katılmadığı ifade edildi.
Divan Başkanlığına Nejdet Durgun seçildi. Durgun yaptığı konuşmada, 1 Nisan şakasına değindi. 1 Nisan'ın yalan günü oluduğunu ifade eden Nejdet Durgun, "Benim ülkemde her gün 1 Nisan. Her gün yalan dolan konuşuluyor" dedi.
Durgun, konuşmasının ardından Trabzonsopr, Fenerbahçe maçına dikkat çekerek, konuşmaların kısa tutulmasını istedi. Durgun, sözlerini, "Bir birimizin elini tutmaya, yan yana durmaya ihtiyacı var. Sadece CHP'nin değil, Türkiye'nin ihtiyacı var" şeklinde noktaladı.
Durgun'un konuşmasının ardından, gündem okundu. şimdi gündem ile ilgili görüşler alınıyor.
Gündem oy birliği ile kabul edildi.
Kongre, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ediyor.
CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri bugün Park Restaurant’ta saat 10:00’da yapılmaya başlanacak. 61saat.com’un canlı anlatımla aktardığı seçimlerde mevcut başkan Turgay Güngör ve Ahmet Kaya yarışıyor.
Dün 3 adayla gidileceği tahmin edilen seçimlerde Avukat Recep Aslantürk, seçime saatlerde kala adaylıktan çekildiğini açıkladı.