Olağanüstü kurultay talepleriyle harekete geçen parti içi muhalefeti tasfiye edebilmek için atamalara hız veren CHP, aceleye getirdiği bazı atamalarda siyaset tarihine girecek hatalar da yapıyor.

Bunlardan biri geçtiğimiz günlerde Bitlis’te yaşandı. CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) 12 Ocak 2012 tarihinde atadığı Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, AK Parti üyesi çıktı.

Yavuz’un 12 Eylül referandumundan önce AK Parti’ye geçtiği ve 12 Ocak’ta il başkanı olarak atandığı sırada AK Parti üyeliğinin sürdüğü anlaşıldı. CHP yöneticilerinin olayı sonradan öğrendiği ve Yavuz’un AK Parti üyeliğinden ayrılmasını istediği de iddia edildi.

CHP Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz’un, AK Parti üyeliği 16 Ocak’ta düşürüldü. Böylece 4 gün hem AK Parti üyesi olarak kaldı, hem de CHP İl Başkanlığı görevini yürüttü. Çetin Yavuz’un üyeliğini düşüren Bitlis’in Güroymak İlçesi’nin AK Parti İlçe Başkanı Hayrettin Mutlu Yavuz’un üyeliğinin 16 Ocak’ta düşürüldüğünü söyledi.

AK Parti’den 4 gün sonra ayrıldı

CHP Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz ise STAR’ın sorularını yanıtlarken iddiaların dedikodudan ibaret olduğunu öne sürdü. Ancak Yavuz’un ifadeleri, 4 gün hem AK Parti üyeliği, hem CHP il başkanlığını yürüttüğü bilgisini de doğruladı. AK Parti’ye resen üye yapıldığı bilgisini aldığını, böyle bir ihtimale karşı üyeliğinin düşürülmesi için 9 Ocak tarihinde AK Parti’ye yazılı başvuruda bulunduğunu belirten Yavuz, şunları söyledi:

“Resmi olarak AK Parti’de üyeliğim yok, kayıtlı üye olmak için resmi başvuru yapmamıştım. Resen üye yapıldığım söylentisi geldi. Atanmadan önce, 9 Ocak’ta yazıyla böyle bir ihtimale karşı üyelik kaydımın silinmesi için başvuruda bulundum. Alındı belgesi ile başvurumu teslim aldılar. Kış şartları gerekçesiyle Ocak ayının 16’sında toplandıkları, bu tarihte kaydımın silinmesi için değerlendirme yapıldığı duyumunu aldım. Bana resmen bir bilgi de hala verilmiş değil. Bütün bu dedikodular il başkanı olmak isteyen bir arkadaş tarafından yayılıyor. Genel merkez bana bu konuda ‘üyelikten ayrıl’ gibi bir talimat da vermedi.”