CHP İl Başkanlığı toplantıs salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Kaya, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Hükümetin her şeye zam yaptığını kaydeden Kaya, Ülkemizin gündemi terör, PKK, Suriye! Adeta böyle bir gündemin içine hapsedildik! Terörle yatıp, terörle kalkar olduk! Memleketin diğer sorunlarını, aşı, işi, ekmeği konuşamaz olduk.
Öğrenciler okula gidebilmek, aileler geçinebilmek için fındık fiyatına umut bağlar. Bu bölgede toprağı olsun olmasın hemen hemen her insan fındıkla ilgilidir" dedi.

Kaya, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Yıllık 2 milyar dolar döviz girdisi sağlayan bu önemli bir sanayi ürünü iyi olunca bölgemizde sosyal sorunlar azalıyor, huzur ve sükûn sağlanıyor. O nedenle bu konu on iki ay boyunca konuşulması gereken bir konu! Bizi babamız fındık parasıyla okuttu, mühendis olduk, şimdi hangi baba fındık parasıyla çocuk okutabiliyor?

Özetle, bölgemizde yetişen ürünler içinde Mevzubahis fındık olunca gerisi teferruat oluyor.

Geçmişçok çabuk unutuluyor. AKP Fiskobirliği işlevsiz hale getirdi, TMO’yu devreye soktu. Fındığa ve fındıkçıya yapmadığınıbırakmadı. Üretmemeyi üretimden daha kârlı hale getirmek için fındık üreticisine maliyeti bile karşılamayacak fiyatlar dayatıldı.

FINDIK SAHİPSİZ, FINDIK ÜRETİCİSİYETİM BIRAKILDI!

Fındık üreticisinin tek dostu Fiskobirlik devre dışı kalınca fındık sahipsiz, fındık üreticisi yetim kaldı! Fiskobirlik fındığın ve üreticinin sigortası iken AKP döneminde planlı biçimde yok edildi. Hakkı olan Kredisi verilmeyen Fiskobirlik, zor duruma düşürüldü, borç batağına sürüklendi. Her şeye para bulan hükümet, FKB’ye gelince; “yok” dedi, “gitsin tefeciden kredi alsın” dedi ve TMO’’yu devreye soktu. Fındık işini bilmeyen TMO da işi eline ayağına bulaştırdı,hazineyi trilyonlarca zarara uğrattı!

Fiskobirlik, Başbakanı çok kızdıran 7 liralık fiyatı açıkladığında AKP’li fındık bölgesi Milletvekilleri; “ At sahibine göre kişner” ifadelerinde bulunarak fındık fiyatlarının yükselmesini kendilerinin başarısı gibi göstermeye çalıştılar. O dönem açıkça şunu söylediler; Fındık fiyatı yüksekse bizim sayemizdedir, şimdi fiyat düşük aynı arkadaşlar “gizli el, görünmeyen güç” kemençesi çalmaktalar.

AKP tipi aldatmaca budur işte, tabii yerseniz!

Fiskobirlik borçlarını ödemede kullanmak için kredi talep ettiğinde başbakan Erdoğan; “Ben tüyü bitmemişyetimin hakkını kimseye yedirmem” diyerek krediyi verdirmedi. TMO’nun görev zararı 2 yılda 2 Trilyon oldu. Bu para tüyü bitmemiş yetimin parası değil miydi?



Fiskobirliği devre dışı bırakarak Fındığın içine kurdu sokan AKP’dir!

Bu kurdu söküp atamazsak Karadeniz de huzur kalmaz, sosyal dengeler bozulur!Bir avuç fındık kurduna teslim olmak Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışmaz, bir avuç Fındık Kurdunun çıkarı için 6 milyon insanın ekmeğiyle oynanmaz. Fındık üreticisinin yanında olmak Milli bir görevdir.

AKP’li yöneticiler;"Fındık üreticisine her zaman destek olan AKP iktidarı bundan sonrada bu desteğe devam edecektir" diyor. “Bizim zamanımızda Fındık Fiyatı yüzde 300 artmıştır. Hükümetimiz fındık üreticilerinin her zaman yanında olmuştur. “diyor.

Bugün fındığın durumuna baktığımızda “Allah FINDIK ÜRETİCİSİNİ SİZİN DESTEĞİNİZDEN KORUSUN” diyoruz.


FINDIK ALTINDI sayenizde TENEKE OLDU! ALTINIMIZI TENEKE YAPAN AKP’DİR.


Fındık üreticisi ağlıyor, üreticinin gözyaşlarını görmeyenler, bu kafayla siz SANDIKTA ANCAK GANZİLİS YAPARSINIZ!

Herşeye zam geldi! Tapu harçlarından akaryakıta her şeye ama her şeye! Bu zam furyası içinde fındığın fiyatı yerlerde sürünüyor, Fındık üreticisi fındığını ağlayarak satıyor!

Ağlayanın malı gülene hayır etmez!

Avrupa fındık kalitesi, Türk fındık kalitesinden yüzde 50 geri olmasına karşın, Avrupa'lıüretici bir kilo fındığı 9 Avro'ya satarken, bizde FİYAT 3,9 TL! Bu nasıl adalettir? Bunun adı Adalet değil, zulümdür! İnsanların ekmeğini elinden almak, ürünlerini değersizleştirerek onları doğup büyüdükleri topraklarından, yerinden yurdundan göç etmeye zorlamak bir ZULÜMDÜR!

FINDIĞIN İÇİNE KURDU SOKAN AKP’DİR!

2005 yılında fındık fiyatı 7.00 TL idi. Bu yılı ve fiyatı referans alarak bir hesaplama-kıyaslama yaptık.

Çünkü 2005, FINDIĞIN İÇİNE KURDUN GİRDİĞİ,AKP’NİN FINDIKLA İMTİHANININ BAŞLADIĞI YILDIR. 2005 yılında 1 KİLO FINDIK 23.3 EKMEK ALIYORDU. BUGÜN1 KİLO FINDIK 3.9 EKMEK ALIYOR! Yani; EKMEĞE GÖRE FINDIĞIN ALIM GÜCÜ % 597 ORANINDA AZALMIŞ!

2005 yılında 1 KİLO FINDIK YARIM KİLO ET ALIYORDU, Bugün 1 KİLO FINDIK 150 GRAM ET ALIYOR! Yani; ETE GÖRE FINDIĞIN ALIM GÜCÜ % 266 ORANINDA AZALMIŞ!

2005 yılında 4 KİLO FINDIK 1 Mutfak TÜPÜ ALIYORDU,Bugün19 KİLO FINDIK 1 TÜP ALIYOR! Yani; TÜPE GÖRE FINDIĞIN ALIM GÜCÜ % 475 ORANINDA AZALMIŞ!

2005 yılında 1 KİLO FINDIK 3,75 LİTRE MAZOT ALIYORDU, Bugün 1 KİLO FINDIK 0,9 LİTRE MAZOT ALIYOR! Yani; MAZOTA GÖRE FINDIĞIN ALIM GÜCÜ % 416 ORANINDA AZALMIŞ!

2005 Yılında 4,7 KİLO FINDIK 1 ÇEYREK ALTIN alırken, Bugün44 kilo fındık 1 çeyrek altın alıyor. Yani; ALTINA GÖRE FINDIĞIN ALIM GÜCÜ % 936 ORANINDA AZALMIŞ!

İşte tablo bu! Başımızı önümüze eğip düşünelim, hangi ürün fiyatı 2005 yılından 2012 yılına kadar bu kadar düşmüştür? Böyle bir tablo karşısında hala Karadeniz’ de fındık üretimi yapılabiliyorsa bu ancak yurdum insanının çaresizliği ve buna bağlıfedakarlığından kaynaklanmaktadır. Ama bu fedakar halkın bugün dayanacak gücü kalmamıştır! AKP fındıktaki bu duruma göz yummakta ama fındık üreticisine sahip çıkıyor gibi görünmektedir. Sözümüz AKP’lilere; ALLAH AŞKINA YALANI DOĞRU GİBİ ANLATMAYIN, BU MİLLETİ ALDATMAYIN!

Ne yazık ki tarımda üretim yapan birçok üretici emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Ekonomik olarak zarar eden üretici üretimin şevkini ve heyecanını yitirmekte, üretimden vazgeçmeyi düşünmektedir.

Kimse zararına iş yapmak istemez! Çiftçinin karnının doymadığı, mağdur edildiği ortamda üretmeyeceğini, üretimden vazgeçeceğini düşünemiyorlar mı?

Bu fiyatlar karşısında ‘fındıktan vazgeçelim’seslerini duyuyoruz. Fındık ağaçlarını kesmek zor değildir. Üreticinin canına tak demiştir, sıra buraya gelmiştir. Geçimlerini fındıktan sağlayan 8 milyon fındık üreticisinin ekmeği Fındık yok olma yolunda! Ama unutulmasın ki Fındığı yok edenler FINDIKLA BİRLİKTE YOK OLACAKLAR!