CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Bir daha Özkanlar'ın ölmemesi için CHP olarak parlamentoyu göreve davet ettik, umut ediyorum ki parlamentoda görev yapanlar, bütün siyasi partiler bu sorumluluk içerisinde salı günü gelip görevlerini yaparlar'' dedi.

Tekin, İzmir Foça'da askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan er Özkan Ateşli'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, terörle mücadele konusunda ana muhalefet olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Tekin, konuyla ilgili çözüm önerilerine destek vermeye devam edeceklerini belirterek, ''Bir daha Özkanlar'ın ölmemesi için CHP olarak parlamentoyu göreve davet ettik. Umut ediyorum ki parlamentoda görev yapanlar, bütün siyasi partiler bu sorumluluk içerisinde salı günü gelip görevlerini yaparlar'' dedi.

İktidarın parlamentonun toplanması fikrini küçümsediğini ve önemsizleştirdiğini savunan Tekin, ''İktidarın bu anlayıştan vazgeçmesini istiyoruz. Salı günü herkesi parlamentoya davet ediyoruz, AKP gelmese de milleti davet ediyoruz'' diye konuştu.

Tekin, Ateşli ailesi gibi birçok şehit ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını ifade ederek,  ''Milli gelirin 18 bin dolar olduğunu söyleyenlere hatırlatmak istiyorum, bu manzaraları hepimizin görmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Gürsel Tekin, Roman vatandaşların tek talebinin devleten eşit pay almak olduğunu da sözlerine ekledi.

-Şehit amcasından tepki-

Şehit Özkan Ateşli'nin amcası Hamdi Ateşli de gazetelerde, ''Şehit cenazesinin devlet tarafında gasp edildiği'' yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, ''Yapabileceğimiz bir şey yok. Kadere boyun eğiyoruz. Devlet şehidine sahip çıkar, zaten şehit cenazesi hakkında tasarruf hakkı ailenindir'' diye konuştu.