Ancak Diyarbakır'dan askeri kargo uçağıyla cenazesi getirilen şehit için Adana'da herhangi bir tören düzenlenmedi.

Develi'nin basın bürosu tarafından 15.11'de aralarında haber merkezleri, haber siteleri ve gazetecilerinde bulunduğu 383 kişiye gönderilen bir açıklama şaşkınlığa neden oldu. Söz konusu açıklamada , “Önceki gün Sirtte göreve giderken düşen helikopterde şehit olan Feke'li Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in cenazesi Adana Merkez Camii de tören düzenlendi. Törene CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgur Üstün ve CHP Meclis Üyesi Necmettin Atay da katıldı.

Kılanan namazın ardından dogum yeri olan Feke'nin Gülmüce Köyüne götürüldü. CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün ve CHP Meclis Üyesi Necmettin Atay da Şehit Tekin'in cenazesiyle birlikte Feke'ye giderek, Şehit Erdal Tekin'in ailesine başsağlığı diledi” denildi.

Ancak bu açıklama yapıldığı saatlerde Jandarma Uzman Çavuş Erdal Tekin'in cenazesi henüz Adana'ya ulaşmamıştı. Tekin'in cenazesi, aynı kazada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in cenazesi ile birlikte 15.30'da askeri kargo uçağıyla İncirlik Üssü'ne getirildi. Şehidin cenazesi Askeri Hastane Morgu'na konuldu. Şehidin cenazesinin yarın memleketi Feke'ye götürüleceği ve Adana'da tören yapılmayacağı öğrenildi.