Kimliği belirsiz kişiler CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın sosyal paylaşım sitesindeki 5 bin 670 arkadaşı Facebook’taki hesabının benzerini oluşturdu. İnternet sayfasına Faik Öztrak’ın da fotoğrafını koyan dolandırıcılar milletvekilinin listesinde bulunan kişilerle sohbet bölümünden mesajlaşmaya başladı.

Dolandırıcılar Öztrak adına Fenerbahçe’nin zor günler geçirdiğini paraya ihtiyacı olduğunu mesaj olarak listedekilere iletirken. "Ben Fanatik Fenerbahçeliyim. Ben milletvekili olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yardım topluyorum. Siz de bir şeyler verin. Bu hesaba gönderin" diye yazdı. Sohbetlerinde hesap numarası veren dolandırıcı Facebook’taki Faik Öztrak’ın Facebook’taki arkadaşlarından 1000-50 bin TL arasında değişen rakamlarda para talep etti. Dolandırıcıların bu yöntemle çok sayıda kişiden parasını aldığı öğrenildi.

Tekirdağ Kent Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Şen, kendisinden de bu yolla para istendiğini belirterek, "Milletvekilimiz Faik bey benden Fenerbahçe için para göndermemi istedi. Ben de Faik beyin para istemeyeceğini bildiğim için milletvekilimizi aradım. O da Facebook hesabının korsanlar tarafından ele geçirilmiş olabileceğini söyledi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Facebook hesabımının bir benzerinin yapıldığını ifade ederken, "Sayfamda ekli olan kişileri Fenerbahçe’ye yardım adı altında dolandırmışlar. 4-5 arkadaşım telefonla aradı olayı onlardan öğrendim. Ben tanıdığım arkadaşları arayarak verilen hesaplara para yatırmamalarını söyledim. Beni tanıyanlar para istemeyeceğimi bilir. Konu ile ilgili şikayet dilekçem hazır. Hafta sonu olduğu için şikayetçi olamadım. Pazartesi savcılığa şikayet dilekçemi ileteceğim."