İçişleri Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu’nu biber gazlı eyleme sahne oldu. CHP milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmeleri öncesinde, salona biber gazı sıktı. Biber gazından milletvekilleri, gazeteciler ve bürokratlar etkilendi.

2013 yılı bütçe görüşmelerinin sürdüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu bir kez daha CHP milletvekillerinin eylemine sahne oldu.

CHP'liler İçişleri Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüleceği komisyon toplantısı öncesinde beraberlerinde getirdikleri biber gazları, gaz maskeleri, acı biber ve limonlarla yerlerini aldılar.

CHP Milletvekilleri döviz açıp, gaz maskesi taktı, sonrasında da ellerindeki biber gazlarını sıktı. Gazdan, maske takmayan milletvekilleri ve gazeteciler etkilendi.

Salonun camları açılırken, içeride bulunanların öksürmesi devam etti. Bazı AK Parti'li milletvekilleri de CHP'lilere tepki gösterdi.

Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, CHP'lilerin eylemini kınadı, gerekli raporun Meclis Başkanlığına sunulacağını açıkladı. Eylemin sonunda da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, komisyon salonuna geldi.