Popülist davranmadım 
SİYASETİ SAMİMİYET ÜZERİNE KURDUK
Genç: "Trabzon'da samimiyet üzerine kuran, onun üzerine fikir üreten bir anlayışı ortaya koymaya çalıştık. Siyaseti gerçek zeminde, halkımızı aldatmadan şeffaf olarak yapmaya çalıştık. Yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu. Nihayet beş yıl sonra ben bunları yapamadım bunları da yaptım diyerek halkımızın karşısına çıktım. Halkımızın nezdinde bize dair olumlu bir intiba var ise bu işe samimi baktığımızdan dolayıdır. Şimdiki seçim çalışmamızda da bize birçok talep geliyor. Özellikle iş talebi ama bu konuda da popülizm yapmıyorum. Yarın, öbür gün birbirlerimizin yüzüne bakacağız. Şu anda sloganımız olan tevazu, samimiyet ve gayretle esasında bütün çalışmalarımızı yürüttük."
Murat Zorluoğlu projelerimizin arkasında...  
BÜYÜKŞEHİR İLE ORTAK PROJELER YAPACAĞIZ
Genç: Cesaretli ve kararlı ve azimliyiz. Şu ana kadar yapabildiklerimiz oldu, yapamadıklarımız oldu. Yapamadıklarımızın da peşini bırakmadan Büyükşehir belediye başkanımızın önderliğinde hayata geçireceğiz. Allah nasip ederse büyükşehir şehir belediye başkanımızla çalışacağız. Murat Başkan ile konuştuğumuz zaman bazı projelerini benim kitapçığıma koyayım dedi. Bu tabi, ne kadar özgüven içinde olduğumuz gösterir. Maraş Caddesi, Kunduracılar, Gazipaşa caddesiyle ilgili projelerimizi büyükşehrin alanına girmesine rağmen kitapçığımıza koyduk. Bu ahenk ve koordinasyonu ortaya koyacağız. Allah nasip ederse yeni dönemin birinci şifresi bu olacak. Murat Başkanım, zaten "Başta Ortahisar olmak üzere bütün ilçe belediye başkanlarımızla birlikte hareket edeceğim" diyor. Murat Bey projelerimizin arkasında olduğunu ve bu projeleri bir ve beraberce şehrimize kazandıracağımızdan bahsetti.
Şehrimizin bütün dokularına, sorunlarına geçen süre zarfında vakıf oldum.
ENGELLERİ AŞMAYI ÖĞRENDİM
Genç: "Şehrimizin bütün dokularına, sorunlarına geçen süre zarfında vakıf oldum.  Kararlıyız ve azimliyiz... Tünel Akvaryum ile ilgili bütün prosedürleri aşmak hiç de kolay olmadı. Eğer kararlı ve azimli olmasaydık bu proje hayata geçmezdi. Hem teknik olarak hem de prosedür olarak birçok engelle karşılaştık. Ama hepsini aşmayı başardık. Geçen beş yıllık süre zarfında engelleri aşmayı öğrendim. Şu anda 196 metre uzunluğunda tünel açma işi tamamlandı. İnşallah, iki ay içerisinde ihaleye çıkma aşamasına geldik.  Şehrimize çok sayıda Arap turist geliyor. Bunlar turizmde çeşitlilik istiyor, eğlence ve dinlence mekanları istiyor." 
Dört Trabzonlu bakanın kabinede yer almasının imkanlarını sonuna kadar kullanacağız. 
BAKANLARIMIZ BİZİM DİNAMİK GÜCÜMÜZ
Genç: "Her şey hayal etmekle başlar. Önce hayaliniz, fikriniz olacak. Sonra harekete geçeceksiniz. Tüm bu projeleri yerel imkanlarla yapacağım demek pek mümkün değil. Bizim Ankara'da çok dinamik güçlerimiz var. Dört tane Trabzonlu bakanımız var. Bunların imkanlarından yararlanmak lazım. Eğer bu dinamik gücü Trabzon'a hizmet olarak tahvil edemezsek bu bizim kendi beceriksizliğimiz olur. Onun ben bu kadar proje koydum ortaya. Bütün bu gücümüzün arkasında cumhurbaşkanımız var. Avni Aker, Yavuz Selim ve 19 Mayıs'ı cumhurbaşkanımızın iradesiyle millet bahçesi haline getireceğiz. Bunu 2014 yılında proje kitapçığıma koymuştum. Bu hazır alanı Yavuz Selim'i koruyarak ve Trabzonspor'umuza ait öğelerle büyük bir kent meydanı ve yeşil alan haline getireceğiz. Çocuklarımıza, büyüklerimize hizmet eden alanlar yapacağız. Çünkü şehir merkezinde bu alanlarımız çok azaldı." 
Çimento fabrikasının ve büyük sanayi sitesinin olduğu alan ulaşım destinasyonu olacak. 
ŞEHRİN BÜTÜN SORUNLARINA VAKIFIM
Genç: "Katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda  bütün sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla beraber oldum. Yani şehrin bütün sorunlarına vakıf oldum. Bu yönetim anlayışının böyle bir kârı da var. Şehir sizden ne bekliyor bilmeniz lazım. Büyük sanayi sitemiz, çimento fabrikası acilen kaldırılmalı. Sanayi sitelerimizi de bir alanda toplayarak bunların yerine ulaşım destinasyonlarının kesiştiği raylı sistemin, Erzincan demiryolunun ve gerek kara yolunun ve otogarı içine alan yeni proje yapılacak. Murat Bey bunu zikretti. Otogarımızı da buraya entegre edeceğiz. Kalan alanlarda da güzel görünümlü sosyal donatı alanları ve yeşil alanlar olacak. Bu proje şehrimizde aktif beş yıl görev yapan bir belediye başkanı olarak en aktif projemizdir. Sanayi, İpekyolu ve Bağkur sanayi esnafımızla da bu konuda görüştüm. Onları daha büyük bir yerleşke içerisinde yaşam alanları, ibadet alanları ve oyun alanlarının olduğu bir yerleşkeye taşıyacağız. Ve iki büyük işi bir arada yapmış olacağız."
Gençler, çocuklar ve yaşlılar için projeler yapılacak 
ENGELLİ DOSTU ORTAHİSAR 
Genç: Ürettiğimiz projeler bütün kesimlerimize hitap eden ve şehrin bütününe dönük projelerdir. Sosyal belediyecilik belediye yönetimin en önemli alanıdır. Bu manada da yeni dönem için bütün kesimlerimize hitap etmek istedik. Çocuklarımıza özgü olarak bir çocuk oyunları merkezi yapalım istiyoruz. Karadeniz Çocuk Oyunları'nı Trabzon'da yapacağız. Gençlerimize özgü iyi bir kütüphane projemiz var. Semt sahaları planlarımız var. Yaşlılar mutluluk ve huzur içerisinde yaşaması için hobi bahçeleri, parklar ve dinlence alanları projemiz var. Bunlar kadar da önemsediğimiz engelli kardeşlerimizin için de projelerimiz var. Engelsiz dostu bir Ortahisar için engelsiz yaşam merkeziyle birlikte tebessüm kahvelerini de yapacağız. Ve engellilerimizin istihdamına katkı sağlayacağız. Hem kafe tarzında hem de sosyal içerikli projelerimiz var. Sokak hayvanlarımız için de projelerimiz var. Sokak hayvanlarını tedavi etmek, kısırlaştırmak için merkez kuracağız. Bir klinik tarzında bir yer açarak profesyonel anlamda sokak hayvanlarına hizmet edeceğiz." 
Bütün kültür ve sanat etkinliklerinin icra edilebileceği bir kültür ve sanat merkezi kurulacak
KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ
Genç: "Şehir kültür ve sanat merkezi en büyük düşüncemizdi. Bu konuda çok özeleştiri yaptım. Devlet Opera ve Balesini iki senedir Trabzon'a getiriyorum. Bu şehir kültür ve sanat şehri. O nedenle de kültür ve sanata sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Bütün kültür ve sanat etkinliklerinin icra edilebileceği bir kültür ve sanat merkezini bu dönemde hayata geçireceğiz. Bunu büyükşehir de programına koydu."
"Ticaret, deniz, arkeoloji ve oyuncak müzesi yapılacak"
ORTAHİSAR MÜZELER ŞEHRİ OLACAK 
Genç: "Tarih şehri dedik, ama tarih müzemiz yoktu. Bunu hayata geçirdik. İstanbul'dan sonra 1865 yılında ilk defa basın Trabzon'a geliyor. 1869 yılında ilk gazete basılıyor. Hayalimdi bu bir basın müzesi kurmak. Basın müzesini de kuracağız. Bu şehir spor, kültür ve tarih şehridir. Trabzon 4 bin yıllık bir tarih şehridir diyoruz ama bir arkeoloji müzemiz yok. Ticaretin merkezi Kemeraltı ve Pazarkapı'dır diyoruz ama bir ticaret müzemiz yok. Trabzon limanıyla ve  Kalepark'ıyla meşhurdur ama bir deniz müzemiz yok. Müzelerle beraber bu şehir donansın istiyoruz. Bir hafızayla beraber gelecek nesli donatalım, yetiştirelim. Oyuncak müzesi sözümdü ve yerine getirememiştim. Bu dönem onu da hayata geçireceğiz. Sunay Akın bizim hemşerimizdir." 
Halkımız yeni dönemde denizden daha çok istifade edecek 
HALK PLAJI VE İSKELE 
Genç: "Deniz şehri demişken; bir iskele beraber vatandaşlarımızı denizle buluşturmak bir halk plajını vatandaşlarımızın hizmetine sunmak önemli gördüğümüz projelerden... Halk plajını Yalıncak sahilinde yapmayı düşünüyoruz." 
Mahallelerimizde büyük ve küçük ölçekli parklar yapacağız 
YENİ PARKLAR GELİYOR
Genç: "Yeşili bir metre kare dahi artırmanın başarı olduğunu düşündüğüm bu şehirde Ekopark gibi Pelitli, Çukurçayır, Beşirli, Yalıncak ve Erdoğdu'muzda da olmak üzere bu ölçekteki parklarımızı inşallah şehrimize kazandıracağız. Bu da çok önem verdiğim bir çalışmamız olacak. Ekopark'a her gittiğimde özellikle hanımefendiler lütfen şu parkların sayısını artırın diyorlar. Pelitli, Erdoğdu ve Çağlayan'da olmak üzere belediyemizin uhdesinde kentsel dönüşümleri yapacağımıza inanıyorum. Böyle bir çalışmamız olacak. TOKİ'yi çok yormak istemiyoruz. Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin biran önce bitmesi lazım." 
Gümüşhane Torul'daki terasın aynısı Boztepe'ye yapılacak 
BOZTEPE'YE SEYİR TERASI VE KULE
Genç: "Boztepe'ye her gittiğimde iyi ki, burası askeri alan olarak kalmış diyorum. Burası sit alanı. Biz Boztepe'de seyir terası ve kule fikrimizi hayata geçirip orada bir Güneş Kuleyle beraber bütün verici istasyonlarını bu kulede birleştirmek istiyoruz. Hep hayalimizdi bu... İnşallah bu dönem hayata geçireceğiz.Torul'a giden vatandaşlarımız oradaki seyir terasında bir öz çekim yapıp paylaşıyorlar. Geçmiş dönemde bu benim sözümdü, düşüncemdi. Yine bu dönemde aynı anlayışı ortaya koyarak Boztepe'de bir seyir terasını hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bunun yanı sıra orada Kızlar Manastırı'na inen bir gezinti yolu yapacağız. Ayrıca şehrimizin manevi önderi olan Ahi Evren türbesiyle birlikte Ali Şükrü Bey'in de kabrini ilave ederek güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Oraya 61 metre uzunluğunda Türk bayrağımızı koyduk. Akyazı'ya da 61 metre uzunluğunda simgesel olarak Trabzonspor bayrağını diktik." 
Ben daha önceden, Vailand ya da Disneyland gibi bir eğlence parkı düşüncemi ifade etmiştim. Bunu da Murat Bey Gülcemal Projesi'nin içine koydular. İnşallah yeni dönemde bu da hayata geçecek.