Henüz elektrikle tanışmamış Tuzla mahallesinin umudu 17 yaşındaki Gül Ölmez oldu.

Marmaris Karacasöğüt köyüne bağlı, 11 hanesinde 43 kişinin yaşadığı, henüz elektrikle tanışmamış Tuzla mahallesinin umudu 17 yaşındaki Gül Ölmez oldu. Okul birincisi olan Gül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'le tanışıp köyüne elektrik istedi

Marmaris Karacasöğüt köyünün 11 haneli Tuzla Mahallesi , Löngöz ve Tuzla koylarıyla yaz aylarında Gökova'daki mavi tur teknelerinin en gözde noktalarından biri olurken yıllardar elektrik sorununu çözemedi. 43 nüfuslu mahallede oturanlar jeneratör, gaz lambası, mum ışığıyla yıllarca aydınlanmaya çalıştı.

'Elektrik siz köy olur mu?'

Toplantıda Hayrünnisa ve Abdullah Gül ile tanışıp sohbet etme fırsatı bulan Gül Ölmez, ilk olarak köye elektrik istedi. Gül Ölmez "Cumhurbaşkanımız nerede yaşadığımı sordu. Marmaris'in elektriksiz bir köyünde yaşadığımı söyledim. Şaşırdı, inanamadı ve bana 'Marmaris'te elektriksiz köy olur mu?' diye sordu. Okul birincisi olduğumu söyleyince bir kez daha şaşırdı. 'Hem elektriksiz köyde yaşıyorsun hem de okul birincisisin, bravo sana' dedi. Köyümüzün Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı Konutu'na 6 kilometre uzakta olduğunu söyledim. Köyümüze davet ettim. Kendisinden köyümüzü elektriğe kavuşturmasını istedim. Notlar aldı. 'İnşallah halledeceğiz' dedi."

Gül'ü köylerine davet etti

Mum ışığında ders çalışmasına rağmen okul birincisi olan Gül Ölmez Abant'ta gerçekleşen '81 İlden 81 Yıldız' projesine katıldı. Burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tanıştı ve onu elektriksiz köylerine davet etti.

KAYNAK: VATAN