Konuşmasından satırbaşları...

Bugün açılışını yaptığımız bu okulla Abalıoğlu grup hizmetler yaptı. Ben burada Orhan Abalıoğlu'na ve evlatlarına şükranlarımı sunuyorum. Denizli'de anadolu lisesinin heyecanını yaşıyorduk şimdi de burada büyük bir tesisisn heyecanını yaşıyoruz.

Bizde işsizlik bir ara yüzde 14'ün üzerine çıkmıştı. Muhalefet bize o zaman yüklendiğinde, 'göreceksiniz çok kısa bir süre içerisinde kriz bizi teğet geçecek' demiştim, bazıları dalgasını geçmişti. Sonra teğeti bırak, dünyada Türkiye'nin örnek olduğunu gördüler. 'İşsizlikte de bunu göreceksiniz' demiştik. Bizimle dalga geçenler, merak ediyorum şimdi ne diyecekler. Bugün işsizlik rakamları açıklandı, hamdolsun Türkiye işsizlikte yüzde 8'e indi

Turizm küresel finans krizine rağmen olumlu bir seyir izlemeye devam ediyor. Merkez Bankamızın rezervini açıklıyorum.  2002 yılında 27 milyar dolardı. Şimdi 107,5 milyar dolar. Ben hayal konuşmuyorum.

Türkiye artık dünyada alan el olmaktan çıkmıştır. Veren el olma durumuna gelmiştir. 2002'lerde acaba birileri bize ne verecek diye bakarken şu an en az gelişmiş ülkelere yardımda bulunuyoruz. Bizim elimiz Somali'ye Arakan'a ulaşırken bu sizlerin bize kazandırdığı güçten geliyor.