Önünmüzdeki hafta başından itibaren HDP’li mi yoksa HDP’siz mi seçim hükümeti kurulacağı netleşecek.
 
Önce Cumhurbaşkanı Başbakan’ı seçim hükümetini kurmakla görevlendirecek, ardından Davutoğlu, bağımsız atanması zorunlu olan Adalet, İçişleri ve Ulaştırma dışındaki bakanlıklar ile Meclis Başkanlığı’nın saptadığı sayıları gözeterek üç partiden isimlere tekliflerini yapacak.CHP ve MHP’nin yanıtı zaten “hayır” yönünde. 

 114. maddeye göre Cumhurbaşkanı’nın seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde mevcut Bakanlar Kurulu görevden çekiliyor.
 
İşte bu noktada  arada yeni hükümeti kurmak için 5 gün olduğunu ve Türkiye’nin de gündemi boşluk kaldıracak durumda olmadığını bugünkü köşesinde dile getiren Milliyet Yazarı Serpil Çevikcan, Başbakan Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim hükümetini kurmak için görev alır almaz süreci hızla işleteceğini ve 5 günün dolmasını beklemeden hükümet listesini oluşturacağı yazdı.
 
Seçim hükümetinde yer alacak hem Ak Partili hem de CHP, MHP ve belki HDP’li üyelerin yerini dolduracak bağımsız isimler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare edebileceğini de belirten Çevikvan,  HDP’li üç üye eğer hükümette yer alacaksa bu istişarenin kritik öneme sahip olduğunu aktardı.