3. Emek Kısa Film Yarışması töreninde ödül aldığı sırada filmine müdahale yapıldığını iddia eden yönetmen Suat Eroğlu'na Başbakan Davutoğlu sitem etti. Filmine bir müdahalenin olmadığını dile getiren Davutoğlu, Eroğlu'na, ailesine söz verdiği halde törene katılıp filmi sahnede ayakta izlediğini hatırlattı.

Hak-İş Konfederasyonunun 39. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen 3. Emek Kısa Film Yarışması'nın ödülleri sahiplerine verildi.Konuşmaların ardından Arslan, geceye katılan ve konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hediye takdim etti.

Davutoğlu, daha sonra yarışmada birinci olan "Fıtrat" isimli filmi, yönetmeni Suat Eroğlu ile sahnede ayakta izledi.

Filmin barkovizyonda kısa sunumunun ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın film gösteriminin süresine müdahalede bulunduğunu iddia eden yönetmen Eroğlu, "Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum, biz sizleri yaklaşık 2 saattir dinliyoruz ve hiçbir saygısızlıkta bulunmadık. Keşke siz de bizim 10 dakikalık filmimize müdahale etmeseydiniz, rahatlıkla izleyebilseydik de saygı görebilseydik, emeğe saygıyı görebilseydik. Emeğe saygınızdan dolayı teşekkür ediyorum Bülent Bey" diye konuştu.

"BU ÜLKENİN BAŞBAKANI FİLMİNİ..."

Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu da filmin tüm ekibini tebrik ettiğini, yönetmen Eroğlu'nun sitemini anlayışla karşıladıklarını dile getirdi. Eroğlu'na, sanatçı olarak da sitemini ifade edebileceğini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ama bir ülkenin Başbakanı eğer senin filmini 12 dakika ayakta dinliyorsa seyrediyorsa ve şu anda o ülkenin Başbakanı günlerdir, iki aydır ilk defa evdeki çocuklarıma söz verdim. 'Bu akşam yemekte sizinle beraber olacağım' diye. İki aydır ilk defa akşam eve gidecektim, senin için buraya geldim."

Eroğlu'nun "sitemim size değil" sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu da "Olmaz" diye cevap verdi.

Davutoğlu, "Ben bu toplumun ortak vicdanını temsil eden benim. Ben saygı göstermişsem herkes saygı göstermiştir. 12 dakika ben müdahale ettim ve hiçbir şekilde hatta sen gayet nezaket gösterdin, 'Beraber oturalım' dedin. 'Hayır' dedim, ayakta seyredeceğim. Sanata olan saygımdan bu. Gerçi aramızda nesil farkı var ama sana olan saygımdan ve buradaki oyunculara olan saygımdan, senin arkadaşlarına olan saygımdan" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, daha sonra filmin oyuncularını da sahneye çağırarak ödüllerini verdi.