Yazılı açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerine yanıt verdi. Arınç’ın basına yaptığı açıklamalarda, "Muhalefetin bu konudaki eleştirilerini ben de okuyorum. Bu eleştiriler elbette olacaktır. Bunlar değerlendirilecektir. Ama çok büyük bir endişe veya çok büyük bir hukuka uymazlık, çok büyük bir hukuk ihlali olduğunu herhalde onlar da düşünmüyorlar. Eğer böyle bir tehlike, böyle bir endişe olsaydı Sayın Kılıçdaroğlu, işini gücünü bırakıp deve güreşine gitmezdi" ifadelerini kullandığını belirten İnce, şöyle dedi:

"Bu ifadelerden de anlaşılıyor ki Türkiye’nin Boş Konuşmalardan Sorumlu Bilge Bakanı Sayın Arınç, yine bildiğimiz üslubunu sürdürmeye devam etmiştir. Kendisi hukukçu kimliğiyle soruşturması devam eden bir yargısal işlemle ilgili düzenleme yapılamayacağını bilmesi gerekir. Ancak kendisinin bilirken bilmez olmak gibi çokça bilinen bir özelliği vardır. Bir şey hukuka aykırı ise bunun azlığı veya çokluğu söz konusu olmaz."

-MESİR MACUNU-

CHP’nin, MİT Kanunu’nda değişiklik öngören teklifi, Türkiye’nin hukuk sistemine büyük bir tehdit, altına konmuş bir dinamit olduğunu kamuoyuna açıkladığını kaydeden İnce, şöyle dedi:

"Teklifin Meclis’teki görüşmeleri esnasında Sayın Genel Başkanımızın rutin programını sürdürmesi, il, ilçe ziyaretleri yapması, festivallere katılması kanunlaştırılmak istenen teklifin öneminin az ya da çok olduğuna delil olarak sunulması ancak Sayın Bülent Arınç’ın yapabileceği bir yorumdur."

Yasa önerisiyle ilgili CHP grubunun gerekli muhalefeti yapacağına dikkat çeken İnce, "Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. İnce, şöyle dedi:

"Sayın Arınç bilirken bilmez halinden acilen çıkmalıdır. Kendisi TBMM Başkanı sıfatıyla Manisa’da mesir macunu kapmaya çalışırken Türkiye’nin o günkü gündemini önemsiz mi bulmuştu acaba? Sayın Başbakan’ın, TBMM’nin terörü görüştüğü gün Suudi Arabistan’a taziyeye gitmesini hatırlamıyor mu? Öyleyse biz kendisine ve kamuoyumuza hatırlatmış olalım."