Van'da doktor döven BDP'li vekil Özdal Üçer bu kez polisle tartı! Güvenlik önlemi alan polise, "burada bize zarar gelirse nefes bile alamassınız" sözleriyle tehdit eden Üçer, Kürdistan için özerklik istedi! Kurdi-Der Van'da Kürt Dili Bayramı için etkinlik düzenlendi. Musa Anter Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 200 kişi ellerindeki Kürtçe dövizlerle slogan atarak Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş ve basın açıklamasına BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP'li Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Gergin başlayan yürüyüşe, kısa süre önce bir doktoru dövdüğü öne sürülen BDP milletvekili Üçer de katıldı. Polisler kalabalığın kaldırımdan yürümesini isterken, BDP'li Üçer ise, caddeden yürüyeceklerini söyledi.

BDP'Lİ ÜÇEN YİNE EN ÖNDE!

Bunun üzerine polislerle tartışan Üçer, 'Burada herhangi bir vatandaşa zarar gelmesi durumunda, sen ve sana emir verenler nefes alamayacaklar' diye konuştu. Polisler ve Üçer arasında bir süre çıkan gerginliğin ardından kalabalık kaldırımdan yürüyüşüne devam etti. Feki Teyran Parkı'ndaki basın açıklamasını Kurdi-Der Başkanı Levent Ürün, Kürçe yaptı. Ürün, basın açıkmasını okurken, Üçer de karşısında çekim yapan görevli polisleri cep telefonuyla görüntüledi.

Ardından, Milletvkeli Üçer yaptığı konuşmada, şöyle dedi; 'Rantı için bu siyasetçilerin önünde bu halkın hırsız diye ilan ettiği siyasetçiler önünde, sırık yutmuş gibi esas duruşta duranlar, bu halka ve temsilcilerine neden saygı duymak istemiyorlar biz bunu çok iyi biliyoruz. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki Van'da Kürdistan'da çapulcular elini kolunu sallayıp dolaşıyorlarsa, bu çok iyi bilinsinki, halkı için özerklik hakkı için özgürlük ve barış için onurlu Kürt halkı yürüyecek ve direnecektir.'