CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel’de, partisinin grup başkanvekilleri ve  bazı milletvekilleriyle birlikte 4+4+4 teklifini akademisyenler ile birlikte değerlendirmek üzere kahvaltıda bir araya geldi.
CHP Genel Başkanı, toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, hakkındaki fezlekenin Meclis’e gelmesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"O fezleke demokrasi açısından bir utanç belgesidir. Ana muhalefet partisine sen belli konularda düşüncelerini söyleme, kamuoyuyla paylaşmayın deme fezlekesidir. Demokrasinin temeline dinamit koyma fezlekesidir. O fezleke siyasi otoritenin bilgisi ve arzusu doğrultusunda hazırlanan bir fezlekedir. Çünkü o fezleke sonucunda Sayın Başbakan’ın söylediği bir laf var, ‘olması gereken oldu’ dedi. Buradan Sayın Başbakan’a  çağrı yapıyorum, madem olması gereken oldu, onun gereğini yapın, dokunulmazlığımı kaldırın, ben gidip yargılanmak istiyorum, bu ülkede dünyaya demokrasi nasıl olurmuş dünya görmüş olsun bakalım, hep beraber bunu görelim."