Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Mahir Küçük, Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Ömer Kurnaz’ı makamında ziyaret etti.

Halen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında (UNDP-Türkiye) Üst Düzey Danışman olarak çalışan Dr. Küçük, eski bir AR-GE çalışanı ve onlarca projeye imza atmış bir bürokrat olarak, 2023 vizyonunda, ağır sanayi hamlesi dahil 500 Milyar Dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için fikir ve proje merkezlerinin Teknokentler olduğunu söyledi.

Silikon Vadisi’nin önderliğini üstlendiği teknokentlerin bugün tüm dünyada yenilikçi düşüncenin ticari olarak değerlendirildiği devasa merkezler haline geldiğini ifade eden Dr. Küçük, konuşmasına şöyle devam etti:

Teknokentler, bugün ülkemizde teknolojiye ayak uydurmak, artan beyin göçünün azaltılmasını sağlamak ve ülke gelişmişlik seviyesinin arttırılmasını temel amaç edinen merkezlerdir. Teknoparkların, yoğun sanayi kollarının bulundukları yerlerde güçlendirilmesi, yeni bölgelerde sanayi gelişiminin desteklenmesi, yenilikçi çalışmaların gerçekleştirilmesi ve uluslararası alanda rekabet gücünün yükseltilmesi için daha çok desteklenmesi ve var olan sorunlarının acilen giderilmesi gerekiyor.”

Gelişen teknolojinin gerisinde kalmamak için teknokentlerin çok önemli olduğunu belirten Dr. Küçük, şehirlerin ve ülkelerin gelişmesinde teknokentlerin zamanımızda büyük önem kazandığını vurgulayarak, özellikle beyin göçünün engellenmesi için genç beyinlerin bu konuda teşvik ve cesaretlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sorunların ve çözüm önerilerinin bilincinde olarak, Türkiye ve Trabzon'a hizmet aşkı ile aday adayı olduğunu yineleyen Dr. Küçük, 13 yıllık araştırma uzmanlığı, sonrasında 7 yıllık yöneticilik ve 12 yıllık üst düzey bürokratlık deneyimi ile bütün sorunların çözümüne ilişkin inisiyatif kullanmaya ve sorumluluk almaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaret sonunda Trabzon Teknokent Genel Müdürü Ömer Kurnaz, aynı zamanda Türkiye Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürdüğünü belirterek, kendilerini ve teknoloji merkezlerini ziyaretlerinden dolayı çok memnun kaldıklarını ifade ederek Dr. Küçük'e teşekkürlerini ve başarı dileklerini iletti.