Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Mahir Küçük, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz 'u makamında ziyaret etti.

“Uzun yıllar görev yaptığım UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nu ve beraber çalıştığım değerli başkanımı ziyaret etmek benim için ayrı bir mutluluktur" diyen Dr. Küçük, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu Türkiye Milli Komisyonu İnsan ve Biyosfer Programı İzleme Grubu Başkanı olarak halen yürüttüğü çalışmalar hakkında, Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz' a bilgi verdi.

 Prof. Dr. Oğuz ile biyosfer rezervleri çalışmaları ile önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan hükümetler arası eşgüdüm konseyi gündemi hakkında istişarelerde bulunduklarını belirten Dr. Küçük, "UNESCO İnsan ve Biyosfer Programı, insanların çevre ile olan ilişkilerini bilimsel bir temelde değerlendiren hükümetler arası bir programı olup, insan ile doğal kaynak kullanımı arasında sürdürülebilir ve dengeli ilişkilerin kurulmasını hedefleyen, ülkelerin gelişmesi, kalkınması için çok önemli bir programdır" diyerek UNESCO çalışmalarının önemini vurguladı.

 Sözlerine Türkiye'nin son yıllarda birçok konuda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve kalkınma hamlelerine ilişkin olarak ortaya koyduğu örnek projeler sayesinde dünyada özellikle dost ve kardeş ülkelerce hayranlıkla izlenen ve desteklenen bir konuma geldiğini belirterek devam eden Dr. Küçük, "Ülkemizin, bilgi birikimini ve tecrübelerini, deneyim paylaşımı şeklinde özellikle bölge ülkelerine aktarması konusunda ortaya koyduğu kardeşçe tavır, uluslararası kamuoyunda çokça ifade edilmekte ve alkışlanmaktadır. Bu husus bizler için, ülkemiz için gurur duyduğumuz, onur verici bir gelişmedir. Gelişen ve yükselen Türkiye'mizin, özellikle uluslararası toplantı ve çalışma ziyaretlerinde her zaman olduğu gibi yine en iyi şekilde temsil edilmesinin ve ülkemizin başarılı örnek projeleri ile bölgesel ortaklıklara ağırlık verilmesinin önemini hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz " dedi.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Öcal Oğuz ise, biyosfer rezervlerinin, eğitim ve kalkınmanın bir aracı olarak kullanılması ile biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda, ülkemizde son yıllarda gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları için Dr. Küçük ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.