Teb-bnp Paribas Wta Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda tekler finalinin ardından düzenlenen kupa seremonisinde yuhalama krizi yaşandı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan finalde ABD'li Serena Williams, Rus raket Maria Sharapova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2 - 0 yenerek şampiyon oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen seremonide ise kupaları takdim etmek üzere törene çağırılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir grup seyirci tarafından yuhalandı.

Daha sonra tören alanına gelen Yıldırım, bu gelişmenin ardından kupanın takdim edilmesini beklemeden salondan ayrıldı. Kupanın takdim edilmesi sırasında da yuhalama bir süre devam etti.

BAKANDAN AYETLİ CEVAP

Turnuvası ödül töreninde yaşanan gerginliğin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den bir açıklama geldi. Bakan Şahin, Başbakan Erdoğan'ın muhalefeti eleştirirken birçok kez kullandığı Araf Suresi 179. ayetle yuhalayanlara cevap verdi.

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Bakan twitter hesabı üzerinden şu açıklamaları yaptı;

İyi akşamlar. TEB PNB Baribas WTA Şampiyonası finalini izledim ve sonrasındaki kupa törenine katıldım. Türkiye için gurur verici bir organizasyon oldu. Böylesi önemli bir spor organizasyonunu ülkemize getirenlere ve bu şekilde başarılı şekilde yapılmasını sağlayanları tebrik ediyorum. Tenis sporu kadın ların kendilerini ispat ettikleri bir alan.

Dünyanın en iyi kadın sporcuları turnuva sebebiyle Türkiye'ye geldiği ve bu güzel spor dalına kadınlarımızın ilgisini çektiği için mutluyum. İnanıyorum ki bizim ülkemizden de bir gün dünya çapında, Serena Williams, Sharapova seviyesinde oyuncular çıkacaktır.

BAŞBAKAN VE BAKAN'A TEŞEKKÜR
Ayrıca bu turnuvanın dünyanın ilgisini ülkemize, İstanbul'un güzelliklerine çekmesi ayrı bir sevinç ve mutluluk kaynağı. Dünya çapında tenis profesyonellerinin ülkemizi tanıtması çok önemli bir girişim. Bir kez daha çaba göstererek bu turnuvanın ülkemizde düzenlenmesini sağlayan başta Başbakanımız olmak Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Tenis Federasyonuna teşekkür ediyorum.

OYUNCULARI TEBRİK ETTİ
Çok güzel bir final maçı sonrasında şampiyonluk kupasını kaldıran Serena Williams ve ikinci olan Maria Sharapova'yı ise tebrik ediyorum.

YUHALAYANLARA AYETLE CEVAP
Bu şampiyonadaki güzelliği göremeyip, verilen büyük emeği anlayamayanları da kendi dar ufuklarını açmaya, Türkiye'nin dünyada geldiği konumu anlamaya davet ediyorum. Artık "Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar" sözünün tarif ettiği düşünce yapısından uzaklaşmaları gerektiğini düşünüyorum. Bütün sorunlarına rağmen Türkiye artık onların gördüğü düzeyin çok ötesinde bir ülke. Kanaatimce bu güzelliği yaşamaları ve hatta katkıda bulunmaları, en azından yapılan çalışmalara destek vermeleri onların da ülkelerine borcudur.