Rahatsızlığı nedeniyle 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanarak konulduğu Sincan Cezaevi'ndeki koğuşunda kendisiyle diğer mahkumların ilgilendiği, katı yiyecek yiyemediği ve mamayla beslendiği ortaya çıkan emekli orgeneral Teoman Koman'ın durumunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da isim vermeden dile getirmişti.

Erdoğan, 26 Ocak 2013'te katıldığı bir TV programında şöyle konuşmuştu:

"Şimdi bunların içerisinde şu anda mamayla beslenenler var, bu duruma düşenler var. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu işi bırakmadan yasayla bu işi çözelim. Çünkü zaten evde bakımı gerektiren bir konu. Ve hapishanede bunlar ciddi manada zaten ikinci bir ezayı cefayı orada çekiyor."

DÖRDÜNCÜ YARGI PAKETİYLE ÇIKTI

Başbakan'ın bu sözlerinin ardından Temmuz 2013'te çıkan dördüncü yargı paketi ile hasta tutuklu ve mahpusların tedavisinin cezaevi dışında yapılması için bir dizi düzenleme gerçekleştirildi. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da yer alan ‘Hapis cezasının infazının hastalık nedeni ile ertelenmesi' başlıklı maddesine bir ek fıkra eklendi. ‘Toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen kişi hakkındaki cezanın infazının geri bırakılması nedenleri'nin arasına, ‘maruz kalınan ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe hali' de eklendi.

BAŞBAKAN SÖYLEDİ, 6 AY SONRA FENALAŞINCA TAHLİYE EDİLDİ

28 Şubat davasından "tutuklu" olan, hakkında henüz bir hüküm verilmeyen Teoman Koman da, 3 Eylül 2013'te duruşma sırasında salonda fenalaşınca yargılandığı Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti.