MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülke yönetiminin iyiye gitmediğini belirterek, bunu düzeltecek olanın da halk olduğunu söyledi.

Kocaeli Karamürsel İlhan Çınar Alanı'ndan halka seslenen Bahçeli, "Maalesef ülkemiz iyi yönetilmemektedir. Bölücülük almış başını gitmiş, teröristler rahat ve kolaya erişmiştir. İmralı canisiyle şakır şakır pazarlık sürmektedir, PKK hükümetten taviz üstüne taviz koparmaktadır." dedi. Bahçeli, önümüzdeki seçim sürecine değinerek, halka şöyle seslendi: "Dağınıklığı çözecek güç sizsiniz. Uyuşukluğu, çıldırmışlığı, çılgınlığı, çözülmeyi durduracak sizlersiniz.

Ataleti, adaletsizliği, asayişsizliği, anormal gidişatı bitirecek ve tersine çevirecek muhterem ve meşru demokratik müdahale sizlerin elindedir. Bunları sağlamak için önümüzdeki üç tarihi dönemde, üç siyasi imtihanda hepinizin inisiyatif alarak üzerine düşen sorumlulukları yapacağına inanıyorum."
Önümüzdeki dönemde üç önemli seçim sürecini yaşanacağını vurgulayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki üç tarihi dönemde üç siyasi imtihan var. Bunlardan birincisi önümüzdeki yılın 30 Mart'ında yapılacak olan mahalli ve idareler seçimleridir. Türk milletinin uyanışı bu seçimle olacaktır.

Dağların doruklarındaki karlar nasıl eriyip ırmaklarla, nehirlerle, göllerle ve son tahlilde denizlerle buluşuyorsa sizler de karar ve seçimlerinizle demokratik tercihinizi gösterecek, milli iradenin muazzam akış ve yönüne katkı vereceksiniz. Temennim ve beklentim de budur. Mahalli idareler seçimleri Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceği bakımından tarihi bir özellik taşımaktadır." Önümüzdeki süreçte ikinci siyasi imtihanın gelecek yılın ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu: "Bu seçim Türk milleti için hayatidir.

Aynı zaman tüm muammaların, tüm şüphelerin, tüm soru işaretlerinin cevap anahtarı mesabesindedir. Cumhurbaşkanlığı seçimi uzun uzadıya yapılan rejim ve sistem tartışmalarını sonlandırmak, parlamenter sistemin önündeki tortuları temizlemek için eşsiz bir fırsat sunacaktır. Seçim, hazırlanacak yeni anayasa kapsamında başkanlık rüyasına dalarak Türkiye'ye kabus yaşatma inadına ve şımarıklığına kapılan Başbakan Erdoğan'a ders olacaktır, veya partili cumhurbaşkanlığı yapısını kurma ve temellendirme hedefinin tökezlediği demokratik milat olarak tebarüz edecektir."

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını çantada keklik gördüğünü ifade eden Bançeli, "Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması ancak balık kavağa çıkınca mümkün olacaktır. Önümüzdeki süreçte üçüncü siyasi imtihan alanı şayet normal zamanında yapılırsa 2015 yılının Haziran ayındaki 25. dönem milletvekilliği genel seçimidir. Mahalli idareler seçimleri milletimiz için bir uyanış, cumhurbaşkanlığı seçimi Adalet ve Kalkınma Partisi için bir uyarı, milletvekilliği genel seçimleri ise AKP'nin iktidardan uzaklaştırılması için bir umuttur." sözlerini kaydetti. Bahçeli, demokrasinin dolgu malzemesi olmadığını hatırlatarak, "Belirli periyot ve yıllarda gündeme gelmeyeceğini sizler sandıkta göstereceksiniz. dedi.