Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 12. Zirvesi'nin ardından özel uçak ''ANA'' ile saat 18.15'te yurda döndü.

Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ve Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da Ankara'ya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yerel seçimlerin öne alınmasını öngören Anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemeyi bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade etmesine ilişkin, konuyu müzakere edeceklerini belirterek ''Benim tabii buradaki kanaatim hemen arkadaşlarımın bir defa muhalefetle, ana muhalefet olsun diğer muhalefet olsun hemen görüşmeleri yapıp ondan sonra kararımızı vermektir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın teklifi TBMM'ne geri iade etmesinden sonra muhalefet partileri ile görüşerek yeni takvimi belirleyeceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan Suriye'ye hava sahasının kapatılmasıyla ilgili de Türkiye'nin var olan haklarını kullandığını uluslararası kurallar çerçevesinde adımlar attıklarını  söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Suriye ağırlıklı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, üçlü bir sistem önerdiklerini söyledi.

Başbakan  Erdoğan, Bakü'de Ahmedinejad ile yaptığı görüşmede, Türkiye, İran Mısır gibi 3'lü gruplar halinde sorunun çözümüne ilişkin adımlar atılabileceği teklifinde bulunduklarını söyledi. Erdoğan, Suudi Arabistan'ın İran'ın olduğu toplantılara  katılmadığını, bu duruma göre çalışma şartları oluşturulabileceğini söyledi.