Gezi olaylarında sokakları savaş alanına çeviren, esnafa ve vatandaşlara zarar veren vandalları desteklediğini itiraf eden Macar asıllı milyarder spekülatör George Soros'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rest çektiği ortaya çıktı. 
'Krizi tetikleyen adam' olarakta bilinen George Soros'un, 1 Kasım seçimlerinden AK Parti'nin farklı bir şekilde zaferle çıkmasının ardından keskin bir 'U' dönüşü yaparak soluğu Türkiye'de aldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kendisi ile görüşmek için randevu talep ettiği ancak Erdoğan'ın bu talebi geri çevirdiği ortaya çıktı.
İşte Murat Kelkitoğlu'nun Akşam gazetesindeki yazısı şu şekilde;
Nelere kadirsin 49.5! Millet aldı mı sazı eline, böyle boyun eğdiriyor herkese! Önce mektuplarla devletin başındaki insana meydan okuyanlar, 1 Kasım ertesi ‘gelin kucaklaşalım’ dizeleri döktürdüler. Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek isteyenler de bugünlerde diz çökmüş durumda.
Kim mi bunlar?
''Gezi olaylarında hukuki ve tıbbi destek verdik'' itirafında bulunan George Soros bu isimlerin başında geliyor. 1 Kasım’da ortaya çıkan 49.5’i gören Soros, soluğu hemen Türkiye’de aldı. Bakmayın siz gazetelere röportajlar verdiğine, Türkiye'ye gelme amacı çok farklıydı.
1 Kasım sonrası dengeler tamamen değiştiği için kokuyu alan Soros, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek istedi. Yüksek ihtimalle, daha önce kurduğu ittifaklar nedeniyle özür dileyecek, yeni durum için konumlanmaya çalışacaktı. Ancak, istediği olmadı. Erdoğan, Soros’a randevu vermedi. 
Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Soros’la görüşen var mıdır bilemiyorum ancak muhalefet partilerinin kendisiyle görüşüp görüşmediğini de merak etmiyor değilim.