İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

* Tarihinde ruh kökünden koparılan bir nesil yaşayamaz. İmam Hatip okulları bir direniş bir direnç olarak orataya çıktı. Bir fikrin adeta bir isyanıdır.

''EVET BİZ GASSALIZ''

* Okulda bir kısım öğretmenlerimiz bize şunu söylerdi; ''cenaze yıkamayı öğrenmek için mi buraya geldiniz!''. Müslüman'ın inancının bir gereği vardır evet bize onların anladığı mana da gassal diyorlarsa evet biz gassalız.

* Artık bu ülkede bu ülkenin evlatlarının önündeki engeller kalktı. Hamdolsun artık öğrenciler bütün derslerin yanında bir farklılığı daha ortaya koyuyorlar oda Kuran'ı Kerim. Artık biz şimdi de Kuran'ı Kerim dersini düz liselere de seçmeli ders olarak koyduk tabiki bu zorunlu değil.

* İnşallah bundan sonra daha iyi olacak. Çok sabrettiniz. Yavrulamızı imam hatip liselerine bile başörtüsü ile sokmuyorlardı. Başka ülkelerde kızlarımızı görenler bana şunu söylediler ''niye sizin kızlarınız burada okuyor?'' bende onlara ülkemde başörtüleriyle okumaları onlara yasak dedim malesef ama hamdolsun bunların hepsini aştık.

* Artık buradaki kızlarımız Kadıköy Kız İmam Hatip Lisesi'nde okuyacaklar inşallah.

'YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATIYORUZ'

* Kardeşlerim artık üniversitelerde ve kamuda artık başörtüsü engeli yok.

* Yeni bir çalışma başlatıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı meslek okullarına proje okulları kuracak ve bu şekilde daha iyi bir eğitim sağlayacağız.

PARALEL YAPI UYARISI

* Sakın ha şu paralel yapının tezgahına düşmeyin diyorum. Aman ha, bu yapı inançlarmızın istismarını yaptı bu devletin bu milletin üzerinden kendi çıkarlarının peşine düştüler. Artık bundan sonra onlarda bunun bedelini farklı ödeyecekler. Her zaman söylüyorum biz kefenimizle yola çıktık.

* Artık milletin bizzat kendisinin seçtiği bir cumhurbaşkanı Türkiye'de görev yapacak. Onun içinde özellikle sizlere çok büyük bir görev düşüyor.

IRAK'TAKİ ESİR VATANDAŞLARIMIZ

* Ramazan'ı Şerif'in milletimize hayırlı olmasını diliyorum, sakın birbirinizi kırmayın. Yaklaşık 2 2 gün esir kalan şoförlerimiz vardı onlar sağsağlim yurtlarına döndüler. Şimdi bildiğiniz gibi Başkonsolosluk görevlilerimiz var inşallah bu bayram bu ramazan onların hüzün kaynağı olmayacak.