AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde’nin ”Türkiye artık IMF’ye muhtaç değil ama IMF’nin Türkiye’ye ihtiyacı var” dediğini belirterek, ”İşte Türkiye bu. İşte Türkiye bu seviyelere geldi” dedi.

Erdoğan, Yenişehir Stadı’nda düzenlenen partisinin Rize İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde, Rizelilere, Rize’nin tüm ilçelerine selamlarını iletti.

Kongrenin Rize’ye, Türkiye’ye ve demokrasiye hayırlar getirmesini dileyen Erdoğan, büyük Türkiye mücadelesine, güçlü Türkiye davasına omuz vermiş, hizmet etmiş, ter dökmüş herkesi tebrik ederek, ebediyete intikal edenleri rahmet ve minnetle andı.

”Rize 12 Haziran seçimlerinde kendisine yakışanı yaptı, Rize 12 Haziran seçimlerinde bu kardeşinizi, partimizi mahcup etmedi” diyen Erdoğan, Rize’nin yüzde 69 oy oranıyla sadece kendisine değil, aynı zamanda AK Parti’ye, büyük Türkiye idealine, kardeşliğe sahip çıktığını söyledi.

Yarın ”Anneler Günü”nün kutlanacağını hatırlatan Erdoğan, bütün annelerin ”Anneler Günü”nü kutladı. Erdoğan, ”Ayaklarının altına cennet serilmiş olan annelerimiz, Allah sizden de razı olsun, Rabbim yavrularınızı size, sizi yavrularınıza bağışlasın diyorum. Ben yarın anneler gününü ilk kez annemsiz yaşayacağım ama Rabbime hamdolsun, bu ilk Anneler Günü’nü annemin baba ocağında, ekmeğini yediği, suyunu içtiği, havasını soluduğu Rize’de, rahmetli annemin evinde geçiriyorum. Allah ondan ve hepinizin annelerinden razı olsun, mekanları inşallah cennet olsun. Annelere hepinizin annelerine uzun hayırlı ömürler niyaz ediyorum” dedi.

”AK Parti olarak 14 Ağustos 2001’de kurulduğumuz andan itibaren siyaseti temize çıkarmış bir partiyiz” diyen Erdoğan, ”Biz Türkiye siyasetinde yeni, tertemiz, ak bir sayfa açmış ve o ak sayfayı sadece ve sadece hizmetle doldurmuş bir partiyiz. Aynı zamanda biz Türkiye’de siyasetin anlamını, siyasetin tarzını, siyasetin pratiğini değiştirmiş, siyasete yeni dinamikler kazandırmış bir partiyiz” şeklinde konuştu.

-”Her kongremize kardeşlik damgasını vurdu”- Bugün partisinin Aydın’da 56. il kongresinin, Rize’de 57. il kongresinin, Tunceli’de 58. il kongresinin yapıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: ”Şu Rize’de, şu stadyumdaki coşku bugüne kadarki her il kongremizde yaşandı. Her kongremize kardeşlik damgasını vurdu. Her kongremize, dayanışma, birlik, demokrasi kararlılığı damgasını vurdu. Şimdi hatırlayın bize ne dediler? ’Bunlar yorulacak, yıpranacak’ dediler, ’iktidar bunları geriletecek’ dediler. Bunu söyleyenlerin hepsine diyorum ki ’gelin Rize’ye bir bakın, Rize’deki şu il kongresine bir bakın, bizim diğer il kongrelerimize bakın’. Rabbime hamdolsun 14 Ağustos 2001 günü Türkiye’de AK Parti teşkilatında nasıl bir heyecan varsa 11 yıl sonra yine aynı heyecan var. Ve ben o zaman 14 Ağustos 2001’de bir şey söylemiştim. Ne demiştim biliyor musunuz? Biz bir Türkiye partisi kurmuyoruz, biz bir dünya partisi kuruyoruz demiştim. Hamdolsun sizler bizi mahcup etmediniz ve gerçekten artık AK Parti bir Türkiye partisi olmanın ötesinde sınırlarını aştı. Hakkında tezler yazılan bir parti durumuna geldi, bir dünya partisi oldu artık AK Parti. Artık dünyanın her yerinde konuşulan ve sürekli olarak dünya ülkeleriyle kardeş partiler olarak vizyon geliştiren bir parti oldu. Bunu sizler başardınız. Milletin verdiği yetkiyi en güzel şekliyle kullandınız. Bunu bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Şu andaki heyecanınız bizi çok daha farklı bir noktaya taşıyacak. Ben buna inanıyorum. Bugün aynı coşkunuz daha fazlasıyla burada var. O gün yola çıkarken nasıl kardeşlikle, birlik ve dayanışma içerisinde yola çıktıysak, bugün aynı şekilde daha da kenetlenmiş, safları daha da sıklaştırmış şekilde biz bu yoldayız. Diğerleri gerilerken, inişler, çıkışlarla yerlerinde sayarken biz 3 seçim üst üste büyüdük, oyumuzu artırdık. Bu sadece Türkiye’de değil dünyada da ender rastlanacak bir başarı. Yürüyerek çıktığımız bu yolda biz artık koşuyoruz, koşmakla kalmıyor biz artık kanatlanıyoruz.” -IMF Başkanının sözleri- Dün İstanbul’da dünyanın en büyük şirketlerinin yöneticilerinin katıldığı Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nın yedincisinin gerekleştirildiğini, orada Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde ile görüştüklerini belirten Erdoğan, ”Sayın Lagarde ne diyor biliyor musunuz? ’Türkiye artık IMF’ye muhtaç değil ama IMF’nin Türkiye’ye ihtiyacı var’ diyor. İşte Türkiye bu. İşte Türkiye bu seviyelere geldi. Bakınız iktidarı devraldığımızda Türkiye’nin IMF’ye borcu neydi? 23,5 milyar dolardı ama şu anda Türkiye’nin IMF’ya borcu ne biliyor musunuz? 2,3 milyar dolar. Yani 10 liradan 1 liraya düştü” diye konuştu.

AK Parti Rize 4. Olağan İl Kongresi’ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve milletvekilleri de katıldı.

Stadyumdaki ”İlklerin adamı, ilk Başkanlık size yakışır”, ”Gençlik sayende kulübede değil Başbakanım”, ”Rebbum seni korusun”, ”Rahat uyu Tenzile Ana. Yiğidin bize emanet”, ”Dik dur eğilme dindar nesil seninle” pankartları dikkat çekti.