Trabzon’da son aylarda sürekli tartışılan Dünya Ticaret Merkezi, Nisan ayının son Belediye Meclis toplantısında masaya yatırıldı. Bugün gerçekleştirilen toplantıda DTM’nin sermaye artışı ile başlayan tartışmaların ardından DTM’nin bulunduğu alanın yıkılıp otel ve kongre merkezi yapılıp yapılmayacağı gündeme geldi. CHP Grup Başkanı Turgay Şahin’in bu yöndeki sorusuna DTM’nin bugün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın cevap verdi. Aydın, şunları kaydetti:
Böyle bir gündem hiç oluşmadı, böyle bir çalışma da yok.
Türkiye’de 400 adet fuar düzenleniyor. 200’ü İstanbul, ikinci Bursa 24 tane yapıyor. Biz ise Trabzon 10 tane programlanmış. Türkiye çapında da üst seviyelerde gerçekleşiyor. Burası atıl vaziytette durduğu için başka bir öneri getirdim.
En azından fuarların dışında daha aktif hale getirmek için onun çalışmalarını yine gündeme geldi. Yerinde de yeni bir inşaatın yapılması söz konusu değil. Mevcut durumuyla yeni ve başka şeylerle değerlendirilecek.”
Ancak Aydın’ın bu açıklamalarına karşılık, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 2011’in Kasım ayında yaptıkları açıklamada bölgeye otel ve kongre merkezinin yapılacağını ifade etmişlerdi.


DTM YİNE ZARARLA KAPATTI
Öte yandan DTM’nin açıldığı günden beri de zarar ettiği kaydedildi. Geçen yıl 264 bin TL zarar ettiği açıklanan DTM’nin 2012 yılında da zarar etmesi beklenirken, 2013’de NOVOTEL’den kira almaya başlaması sonrası durumunu düzeltmesi bekleniyor. .


Kaynak: 61saat.com