Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Nazım Özcan, Ortahisar ilçesine bağlı merkez mahallerine giderek, evlere, kahvehanelere ziyarette bulundu, projelerini anlatarak destek istedi.

Hafta sonunda çalışmalarını sürdüren CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Nazım Özcan, Ortahisar’a bağlı Aktoprak, Kiraçhane, Uğurlu mahallelerini ziyaret etti.

Özcan, merkez mahallelere dahi artık vatandaşların çoğunluğunun yaz tatilinde geldiğini ifade ederek Trabzon’da yaşanan göç artışına dikkat çekti.

Özcan, “İşte görüyoruz, buralara insanlar artık yazları tatile geliyor. Tatile gelenler ise buradan göç eden vatandaşlarımız. Göçün önlenmesine yönelik bir çalışma yapılmamış, çözüm için bir adım bile atılmamış. Sadece tüketime dayalı bir sistem olursa böyle olur. İnsanlar doğduğu yere değil, doyduğu yerde ikamet etmeye ve iş imkânı olan yerlere göç etmeye devam ediyor. Göçü önlemenin yollarından biri de, ilimizde ki cazibe merkezlerinin oluşturulmasıdır. Bu anlamda hızlı bir şekilde Kanuni Bulvarı, Güney Çevre Yolu ve daha da güneye bir çevre yolu yapılmalıdır “dedi.

 

İNSANLIK AYIBI!

Merkez mahalle ziyaretlerinde her partiden insanın sevgisi ve ilgisi ile karşılaşan CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Nazım Özcan, vatandaşın sorunlarına kulak verdi.

Trabzon’un aynası olan Ortahisar Mahallesi’nin yıllardır alt yapı sorununun giderilmediğini ifade eden Özcan, “Su borularının ömrü 25 yıllık. Bu su boruları 30 yıla aşkındır değiştirilmemiş. Merkez mahallelerimizi dolaştık ve insanımızın evlerindeki musluklardan su içemediğini gördük, dinledik. Bu insanlık ayıbıdır. İşte merkez Uğurlu Mahallesi ortada biz sorunları tek tek dinliyoruz ve kaydediyoruz.”diye konuştu.

 

Bu arada Özcan’ı mahallelerinde gören araçlarıyla seyir halindeki vatandaşlar araçlarını durdurarak, Özcan’a, çıktığı bu kutsal görevde başarılar diledi.