Kanca 61saat.com’a yaptığı açıklamasında “Tabanın adayı olarak il başkanlığına aday olduğumu açıklayacağım” dedi.

Kanca, geniş tabanlı birçok istişare toplantısından sonra böyle bir karar aldığını da belirtti. Kanca’ya yakın kaynaklar ilerleyen günlerde Muhammer Şahin’in de Kanca lehine adaylıktan çekileceğini iddia ederken Şahir’e yakın kayraklar ise “Öyle bir şey yok biz yolumuza devam ediyoruz” dediler.

KANCA NASIL ADAY OLDU


Faruk Kanca, tabanın istişaresi ile aday olduğunu açıklarken “Bu zamana kadar da partide geldiğim her mevkide istişareler belirleyici olmuştur. Şimdi de adaylığımı bu istişareler belirledi” dedi.

VE ETEK SORUSUNU CEVAPLADI


Bu arada Ak Parti kulislerinde yoğun olarak seslendirilen bir olaya da Kanca açıklık getirdi. Kanca’nın Muhammet Balta’nın il başkanlığında kız kardeşi Güler Kanca Durmuş’un milletvekili aday adaylığı sürecinde listeye alınmaması üzerine Balta’ya kargo ile etek gönderdiği şehir efsanesi gibi dilden dile dolaştı durdu. Bu dedikodu taraflarca ne doğrulandı ne yalanlandı ama Ak Parti’de ciddi ölçüde yayıldı durdu.

61saat.com olarak Kanca’ya bunu da sorduk.

Kanca soruyu şöyle cevaplandırdı

“Öyle bir şey yok. Biz bir aileyiz aile içinde sorunlar olur. Abartılarak ortaya atılmış bir iddia. Yok öyle bir şey. Şu anda da gündeme gelmesinin bir manası yok. Biz herkesi kucaklamak için yola çıktık..”