AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak'ın öncülüğünde düzenlenen kahvaltıya Trabzon milletvekilleri Erdoğan Bayraktar, Safiye Seymenoğlu, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Bakan adayı Av. Ahmet Metin Genç, ile teşkilat mensupları ve dernek yöneticileri ile üyeleri katıldı.
Kahvaltıyı organize eden AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da STÖ'lerin çok güçlü olduğunu ifade ederek, "Burada inanılmaz bir sivil toplum var. Bunun sebebi, Karadenizliler Trabzon'dan çıktığı zamanda gittiği yerlerde, öncü oluyorlar, çevreye duyarlı oluyorlar. 30 Mart'ta demokrasi tarihimizin önemli bir seçimi olacak. İyiki demokrasi ve sandık var. Muhalefet var.  Artık yeter, söz de milletinde karar milletin. Milli iradeye sahip çıkmak üzere dik durduk. 12 yıldır sizlerin destek ve güveni ile büyük bir istikrar yakalandı ve bugünlere gelindi.Ülkesi için canını ve kanını feda edecek başbakan ve arkadaşlarının önünü kesmek istediler. Ama bu sefer kayaya çarptılar. Yolsuzluk iddialarına inanmayın. Rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal için de söylediler. Bu iftiralara lütfen inanmayın. Benim içinde onu bunu aldı dediler. Hiç bir şey almadım. 15 yılda Bostancı'da 5 tane Sülüklü'de 4 tane mezar yeri aldım. Bu iftiraya atan ahlaksızlara diyorum ki Bostancı'daki mezar yerimi kat karşılığı size vereyim" dedi.



AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon'da dönüşüm projeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bunları siyasi propaganda malzemesi olarak değil, bu şehrin evladı olarak ve şehri çok sevdiğimiz için hükümetimizin, bamanımızın, milletvekillerimizin gücüne dayanarak hazırladık. Bu icraatları Allah'ın izni ile şehrimize kazandıracağız. Büyükşehirimizle birlikte tüm Trabzon'umuza hizmet edilecek. Yaptıklarımızın inşallah daha iyisini  yapacağız. Şehrimizi güneye taşıyacak yollar bugüne kadar olduğu gibi bu kadrolarla yeniden şehre hizmet edeceğiz. Tek amacımız bu şehre hizmet etmek. Bir amacımızda milli iradeye sahip çıkmak. Bu memlekette istikrar ne zaman yakalanmış olsa uluslararası bir akım bunu engellemeye çalışıyor. Güçlü Türkiye olmasını istemeyenler var. Bu milletin bir istikbal mücadelesi var" diye konuştu.

AK Parti Yüksek Seçim Kurul temsilcisi Şeref Malkoç, "İnsanoğlu nimetin içerisinde olduğu zaman yeterince kıymetini bilmiyor. Burada iki tane değerli bakanımız var. Faruk Bey ve Erdoğan Bey. Ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Trabzon ve Türkiye'ye çok büyük katkıları oldu.  Bunları yürüdüğümüz yoldan fark ediyoruz. Geçmişte Trabzon milletvekililği yaptım. Milletvekiliyken zamanımızın çoğu, Trabzon'dan Ankara'ya gelen arkadaşlarımızın hastaneye sevk işiyle uğraşmaktan geçiyordu. Saat sabahın 3'ünde sıraya girilir, öğlende sıra gelirdi. Sonraki gün muayene olurdun. İlaç almak için kapı kapı geziyordun. Ama Allah'a şükürler olsun bugün insanımız istediği hastaneye gidip ilacını alabiliyor. Bundan büyük mutluluk olabilir mi?" ifadelerine yer verdi.