Gençlik ve spor Bayramı ile Gençlik Haftası Kutlamalarına Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu, Trabzon Gençlik Merkezi üyeleri, çeşitli okullardan öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı,  19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a geldiği gündür. Ulusal bayram günümüzdür. Her yıl 19 Mayıs günü Gençlik ve Spor Bayramımız yurdun her yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır.  Bu hafta Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Anadolu’ya çıkarak milli mücadeleye verdiği taze kan gibi, bugün tazecik, gencecik yaştaki Türk evlatlarının Atatürk’ün izinde mücadeleye devam ettiğinin göstergesidir. Bu bayram gençlik bayramıdır.

Gençlik haftasında; 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı adına uygun olarak genç ve dinamik olmanın haklı gururunu yaşamak, “Ben bugün doğdum” diyen ulu önder Atatürk’e layık olmaya çalışmak gerekir. Gençlik yarınların teminatıdır. Gençlik Ata’sının izinde azim ve iradeyle yürüdüğü sürece milletin geleceği emin ellerde demektir. İşte asırlardır yıkılmaya çalışılan Türk ruhu, gençliğin damarlarında dolaşan bu asil kanda gizlidir. Gençlik oldukça yarınlar garanti altındadır.  Hafta vesilesiyle kötü alışkanlıklardan, sağlığa zararlı keyif verici maddelerden uzaklaşmak, spora ve dolayısıyla vücut sağlığına daha çok önem vermek her gencin görevidir. Bu hafta; zafer haftasıdır, gençlik haftasıdır, spor haftasıdır, Atatürk haftasıdır, bayram haftasıdır.

Bu haftada bahar kadar güzel, güneş kadar sıcak hislerle vatan sevgisi pekiştirilmeli, yarınlara hazırlanan gençler olarak bilgimizi artırırken ahlaki temel değerlerimize dört elle daha sıkı sarılmak durumundayız. Bayramınız kutlu olsun, haftanız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, “Bu çok güzel yürüyüş için hepiniz ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün Atatürk’ün  izinde şehitlerimizin, atalarımızın izinde yürümüş olduk. Sizlerin de katılımı ile Gençlik haftamızı başlatmış olduk. Gençlik haftamız hayırlı uğurlu olsun. Gençlik Haftası Sportif ve sanatsal etkinlikler ile devam edecek,  Salı günü hep beraber 19 Mayıs’ı kutlayarak bayramımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Araklı Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi taradaından horon gösterisi yapılırken, Trabzon Gençlik Merkezi üyeleri tarafından da gençlere mini konser sunuldu.