Uzun yıllar MHP merkez İlçe Başkanlığı yapan Cemal Özçelik aday olmayacağını belirtirken, destekleyeceği ismi de açıkladı: “Ben aday olmuyorum. Başkan Yardımcım Mehmet Yılmaz’a destek vereceğim” dedi.
Özçelik 27 yıldır MHP’de siyaset yaptığını hatırlatarak, “Merkez İlçe Başkanlığına genel merkezimiz “Devam et” demesine raağmen aday olmuyorum. Bizimle görev yapan arkadaşlarımızın da önünü açmak istiyorum.
Partimizde yeni yüzler yer almalı. Ancak Genel Merkezimin bana “Devam et” yönündeki teklikini beni çok mutlu etmiştir. Demekki yıllarca iyi hizmetler yapmışız. Adayımızı ise benim 10 yıldır başkan yardımcılığımı yapan Mehmet Yılmaz arkadaşımızdır. Tecrübesiyle MHP’yi daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum. Ben ve arkadaşlarım onu destekleyeceğiz. Onun yanında yer alacağız” dedi.
Özçelik başkan adaylığı ile ilgili Oktay Kaplan isminin de geçtiğinin hatırlatıldığında ise, “Oktay kardeşim aday olacağı yönünde bana bir şey söylemedi. Bu nedenle Mehmet Yılmaz ismi üzerinde mutabbakata varıldı” diye konuştu.
Özçelik İl Başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise, “Aslında siyasette bir süre ara vermek istiyorum. 27 yıldır siyaset yapıyorum. Henüz İl Başkanı adayı olmak gibi bir düşüncem yok. Ancak MHP tabanı ve kadroları bana bundan sonra ne görev layık görürse onu da yerine getiririm” biçiminde konuştu.