Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılacak Büyükşehir Belediyesi sporcularını makamında kabul etti. Başkan Gökçek, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, Ankaragücü’nün durumuyla ilgili neler hissediyorsunuz şeklindeki sorusu üzerine, "Ben futbol aşığı olan bir adamım. Belediyelerde spora olan ilgi, tamamen belediye başkanlarının sporu sevmesi veya sevmemesiyle ilgili. Hep bir sıkıntı yaşadım, dünyada şampiyon çıkarmayan tek başkentiz. Diğer başkentler bunu yaparken biz yapamamışız. Bunu hak etmiyor Ankara"dedi.

"MAHMUT ÖZGENER BİZE DÜŞMANLIK İÇERİSİNE GİRDİ"

Spor Toto Süper Lig’de şampiyon olmak üzere bir takım oluşturma gayretini ısrarla sürdürdüğünü anlatan Gökçek, "Sporda dünyanın hiç tartışmasız en büyük tesisini kurduk. Bunu kurduktan sonra eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, bize nedendir bilemediğim büyük bir düşmanlık içerisinde girdi. İnanamadığım bir düşmanlık içerisinde girdi. Eğer şike olaylarıyla ilgili dava dosyalarındaki tapelere bakarsanız. Bize karşı hasmane tavrını da görebilirsiniz ve Türk sporuna yakışmayan bir başkanlık yaptı" diye konuştu.

"SIRF ANKARAGÜCÜ İÇİN ANKARASPOR’U YAKTIK"

Eski TFF Başkanı Özgener’in Ankaraspor’u katletmek için söz konusu takımı ligden düşürdüğünü ileri süren Başkan Gökçek, "Biz bu arada sırf Ankaragücü için Ankaraspor’u yaktık. Ankaragücü’nün biz Cemal Aydın’dan teslim aldık. Cemal Aydın bize vermiş olduğu sözleri tutmadı ve içindeki niyetin ayrı olduğu ortaya çıktı. Onun gayesi kulübün borçlarını bize ödetip kulübün başına oturmakmış. Allah’tan biz bir yanılgı içerisine düşüp de böyle bir yanlışlık yapmadık" dedi.

"İKİ TRANSFER DAHA YAPIP ŞU KAOS İÇERİSİNDE GALATASARAY’LA BAŞA BAŞA OYNARDIK"

Cemal Aydın’ın niyetinin gördüğüm andan itibaren frene bastım diye konuşan Gökçek, "Aksi taktirde kulüpten bizi tasfiye edecek ve bir de o paralara hükmeden biri haline gelecekti. Bunun iyi niyet olmadığı aşikar. Bu yüzde dava neticesine kadar bekledik. Son ana kadar orayı terk etmeyecekmiş gibi transferlerimizi yaptık. Sezon başında düzenlenen altılı turnuvada da 1. olduk. Eğer dava lehimize sonuçlansaydı iki transfer daha yapıp şu kaos içerisinde Galatasaray’la başa başa oynardık. Cemal Aydın, Ankaragücü’nü de katletti, Ankaraspor’u da katletti ve davranışlarıyla resmen cinayet işledi" ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÜZÜLÜYORUM, İÇİM PARÇALANIYOR"

Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın ve kulüp eski asbaşkanı Kemal Ünsal’la beraber bir yemekte buluştuklarını anlatan Gökçek, "Ya bu kulübü al götür ya da kulübü bırak. Bu böyle devam edecek değil. Bu kulüp batar, yapmayın’ dedim. Bunun neticesinde de biz ‘buyrun alın hayrını görün’ dedik. Aldılar ve Bank Asya 1. Lig’e düşürdüler. Şu anda amatörden gelen gençleri bile satmaya başladılar. Yine gözleri doymadı arada kalan topçuları da nasıl satarız diye birbirleriyle kavgaya giriştiler. Kulübün akıbetine çok üzülüyorum, içim paralanıyor ancak şöyle gözüküyor; bu sene 2. Lig, seneye 3. Lig ondan sonra da Amatör Lig, daha sonra da amatör olarak devam edecekler. Maalesef 100 yıllık çınarı Cemal Aydın mahvetti ve bitirdi" dedi.

"ANKARASPOR’UN İSMİNİ ANKARAGÜCÜ OLARAK DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Gökçek, söz konusu davanı olumsuz neticelenmesinin ardından Saray Spor Tesisleri’ni Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) devrettiğini ifade ederek, "Hiç olmazsa ülkeye hizmet etsin. Ne federasyon var ortada ne Ankara’da futboldan varılabilecek bir nokta var. Çünkü onların spor yapacağına ve Türk futboluna yararlı olacağına inanmadım. O günden sonra da başka branşlara yöneleceğimizi söyledim. Bundan sonraki hedefim, Ankaraspor’un Spor Toto Süper Ligi’ne dönmesi gündemde, biz bu konuda önümüzdeki kongre dahil bütün çabamızı sarf edeceğiz. Başarır mıyız bilemiyorum. Ankaraspor Spor Toto Süper Lig’e çıkarsa Ankaraspor’un ismini Ankaragücü olarak değiştirmek istiyoruz. Ankaragücü ismi şu anda bizde. Ankaragücü’nün ligde devam etmesini ve Ankara’dan şampiyon çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda başka gayretlerim de var" şeklinde konuştu.

Öte yandan, 2012 Londra Olimpiyatları’na daha çok sporcu gönderme yolunda adımlar attıklarını kaydetti.