TRABZON-Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı'nın 22 Ocak'ta yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Zeki Kavanoz ile yarışıp, ipi önde göğüsleyerek Merkez İlçe başkanlığına seçilen Temel Altunbaş mazbatasını bugün Trabzon İlçe Seçim Kurulu'ndan aldı.



KİMLERLE GELDİ 
Mustafa Dinçer, Ömer Odabaşı, Yüksel Şahin, Mustafa Sarı, ve Mahmut Yazıcı ile birlikte Trabzon Adliye Sarayı'na gelen Altunbaş, mazbatasını aldıktan sonrda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Üstlendiği görevin ve aldığı sorumluluğun bilincinde olduğunu ifade eden Altunbaş, "Tüm partililerimizi kucaklayan bir yönetim anlayışı ile yola çıktık. Bu böylede devam edecek. Pazartesi gününden itibaren sahalara iniyoruz. Teşkilatlarımızı 2014 yılına canlı bir şekilde hazırlaycağız" dedi. Genel merkezin temennisi olan Zeki Kavanoz ismi ile yarışarak kazandığı ilçe başkanlığının Ahmet Metin Genç'de olduğu gibi elinden alınması halinde ne yapacağı sorusuna ise Başkan Altunbaş, "Böyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Olursa da biz genel merkezimizin kararlarına saygı duymak zorundayız. Genel merkezimize karşı boynumuz kıldan incedir. Fakat burada yanlış anlaşılmaması gereken bir husus vardır. Genel merkezimiz seçimlerden önce Zeki Kavanoz isminde temennide bulunmuş, karşısına kesinlikle rakip çıkmayacak dememiştir. Bakınız Araklı'da, Tonya'da, Beşikdüzü'nde seçimler hep çok listeli ve gayet demokratik bir olgunlukla gerçekleştirilmiş, seçilen arkadaşlarımızı görevlerine devam etmişlerdir" ifadelerini kullandı. 
KAVANOZ YURT DIŞINDA
Ak Parti Trabzon merkez İlçe Başkanlığı devir teslim töreni Perşembe günü yapılması planlanıyordu. Fakat eski başkan Zeki Kavanoz yurtdışı seyahatine çıktığı için devir teslim töreninin Cuma günü Zeki Kavanoz'un yardımcısının katılımıyla partide gerçekleştirileceği belirtildi. Kavanoz geldiğinde temsili bir devir teslim yapılması planlanıyor.