Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin sona ermesinin ardından ne yapacağına ilişkin soruları önceki gün Huber Köşkü’nde verdiği iftarda yanıtladı. Gül, “Bundan sonraki görevlerim için millet ne derse o olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri’deki Abdullah Gül Üniversitesi’ne katkıda bulunan işadamları ve hayırseverlerle, Huber Köşkü’nde verdiği iftarda buluştu. Burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, özetle şunları söyledi:

‘YAPILACAK ÇOK İŞ VAR’

“Ortaokuldan bu yana millet, devlet konularıyla ilgilendim. Merak ettiğiniz bugünkü durum için şunu söyleyebilirim; bundan sonraki görevlerim için millet ne derse o olur. Millete hizmete devam edeceğim. 12 senede çok işler yapıldı. Ama yapılacak da çok iş var. Türkiye’yi orta gelir grubundan çıkarıp üst gelir grubuna dahil etmek lazım. Evrensel hukuk ilkelerinin geçerli olduğu bir ülke olmak lazım. Bunun için en değerli kaynağımız; beşeri sermayemizdir. Yani müteşebbislerimiz, bilim insanlarımız, sanatçılarımız, siyasetçilerimiz...” Habertürk