Bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, Uludere olayı ile ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in açıklamalarının hatırlatılması üzerine ABD'ye gitmeden önce bu yöndeki sorulara yanıt verdiğini hatırlattı.

Gül, “Maalesef çok derin acılar duyduğumuz, gerçekten çok büyük acılar duyduğumuz, bazıları özür falan diyor, özrün de ötesinde çok büyük acılar duyduğumuz bir olaydır bu. Bunu da bütün yöre halkının, herkesin, hayatını kaybedenlerin eşi, dostu hepsinin algılaması gerekir” dedi. Konuyla ilgili her türlü, sivil ve askeri soruşturmanın yapıldığına dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:

"Maalesef, bu üzücü yanlış hata olmuştur, ama nasıl olmuştur. İhmal mi vardır, bir imkan noksanlığı mı vardır, bir kapasite eksikliği mi vardır. Nereden kaynaklanmıştır olmuştur, onunla ilgili gayet ciddi bir soruşturma devam etmektedir hem idari hem de mahkemeler eliyle. Herhangi bir karartma kesinlikle söz konusu değildir. Askeri makamlarımız, her türlü dokümanı, her türlü bilgiyi, her türlü kaydı ilgili yargı makamlarına vermiştir. Bundan sonra da herhangi bir ihtiyaç olursa onu da vereceklerdir. Ama özellikle şunu bütün vatandaşlarımızın, özellikle de hayatını kaybedenlerin yakınlarının bilmesini isterim ki sivil, asker hepimizin üzüntüsü bu konuda çok derindir, çok samimidir. Maalesef elde olmayan bir şekilde gerçekleşmiştir bu acı, elem verici olay