Gül olayın tam olarak aydınlatılmadığını, aydınlatılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı gazetecilerin tahliyesini ise “Mahkeme nihayet verdiği kararla Türkiye'nin imajına çok büyük katkı sağlamıştır” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa Delgado ile Çankaya Köşkü'nde düzenledikleri ortak basın toplantısında, soruları yanıtladı. Sivas Davası’nın zamanaşımına uğraması ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Gül, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak’ın davayla ilgili olarak ‘yargılama sürecinin bitmediği’ yönündeki sözlerini anımsattı. Gül, “Dava devam ediyor demektir. Bu olay yakın siyasi tarihimizin en acı ve en utanılacak olaylarından birisidir. Aslında bunun bütün veçheleriyle ortaya çıkartılması lazım. Bu olay tam aydınlatılmamıştır. Bu olayın tam aydınlatılması, nasıl oldu, kimler, nedir. Tam aydınlatılması gerektiği kanaatindeyim” dedi.

-“İMAJA KATKI SAĞLAMIŞTIR”-

Oda TV davası sanıklarından Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliyelerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine ise, “Gazetecilerle ilgili de, ben başından beri görüşlerimi paylaşmıştım. Mahkeme nihayet verdiği kararla Türkiye'nin imajına çok büyük katkı sağlamıştır. Tabii ki tahliye olmaları ve yargılamaların gazeteciler için dışarıdan devam ediyor olması bizi de memnun etmiştir” diye konuştu.