Cumhurbaşkanı Gül’ü taşıyan uçağa havada eşlik eden savaş uçaklarının fotoğraflarını Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanı Osman Cangal, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da paylaştı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix Wilhelmina Armgard’ın daveti üzerine bugün saat 12.20’de Türk Hava Yolları’na ait ’Kapadokya’ adlı özel uçağıyla Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a gitti. Cumhurbaşkanı Gül’e, eşi Hayrünnisa Gül, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve yüze yakın iş adamının eşlik ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Gül’ü, Hollanda’ya inmeden ilk olarak havada Hollanda’ya ait savaş uçakları karşıladı. CumhurbaşkanıAbdullah Gül ve beraberindeki heyeti taşıyan uçağa iniş öncesi eşlik eden savaş uçaklarının fotoğraflarını çeken Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanı Osman Cangal, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da paylaştı.

IRKÇI MİLLETVEKİLİNİN BAŞLATTIĞI KAMPANYA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hollanda’ya ziyareti öncesi ırkçı milletvekili Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Gül’ün Hollanda’ya gelmemesi için kampanya başlatmıştı. Wilders, Twitter’da "Türk mizahı: Hıristiyan’ı taciz eden, Kürtler’e saldıran, Hamas dostu İslamcı Gül hoşgörü şikayetinde bulunuyor" diye yazarak "Gül stay home" (Gül evinde kal) isimli bir konu başlığı açmış ve ırkçı Hollandalılar’ın da desteğiyle bu konu ülkenin en çok konuşulan Twitter konusu olmuştu.

GÜL’ÜN GÖRÜŞLERİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Hollanda’ya gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda ırkçı milletvekili Geert Wilders ile ilgili olarak "Onun söylediği ve yaptığı kampanyalardan Hollandalılar çok utanıyordur ama, utanmalarına gerek yok doğrusu. Çünkü bu tip olaylar her ülkede olabiliyor. Her ülkede bu tip şahıslar, siyasetçiler çıkabiliyor. Çoğulculuğun geçerli olduğu ülkelerde çok farklı düşünceleri olan siyasetçiler de olabiliyor. Onun için de Hollandalıların da bundan dolayı üzelmemelerini isterim. Eminim ki çoğu üzülüyordur şimdi" demişti.